קטגוריות חיפוש, שאלות ותשובות

בהריון שבוע 27 לקראת לידה 10 בעז"ה עם סוכרת הריון בפעם הראשונה, ערכי הסוכר אחרי ארוחות עפ"י תפריט דיאטטי לרוב מאוזנים. הבעיה היא ערכי הסוכר בצום, בבוקר שלרוב נעים באזור ה-94. מבחינת רופאת הריון בסיכון שאצלה אני מטופלת עד ערך של 95 זה עדיין נחשב תקין. ממה שקראתי אני רואה שהדעות חלוקות, אשמח לשמוע גם את התייחסותך המקצועית האם זה עדיין תקין. תודה רבה

iconDoctorRound
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

95 זה ערך הסף המקובל בצום

שלום, אני חולה סוכרת וסובל מפצע בכף הרגל כבר חצי שנה. קיבלתי טיפול במשחות ובתחבושות, ואין שיפור במצב. האם אפשר לרפא את הפצע? תוך כמה זמן? תודה,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
בהחלט כן, אפשר לרפא את הפצע הזה בתוך חודש עד 6 שבועות, באמצעים מיוחדים, לדוגמה – שימוש במדף הליכה מיוחד. אפשר לעשות זאת במסגרת היחידה לטיפול בכף רגל סוכרתית במעייני הישועה.
שלום, במשך תקופה ארוכה שיש לי מספר סימפטומים שמפריעים לי מאד, שמחריפים בחודשים האחרונים: חם לי (מזיעה מחום שלאחרים קר), נשירת שיער ובעיות שינה(קושי להרדם, התעורוריות ,איכות שינה ועייפות). הלכתי בעבר לרופא (משפחה ואנדרוקולוג) דרך הקופה לאומית -ולא נמצאו ממצאים בבדיקות דם, עשיתי גם בדיקות הורמונאליות שנמצאו תקינות, אך הסימפטומים ממשיכים ברמה, שפוגעת באיכות חיים שלי. אמא שלי טופלה אצלך והציעה אולי תוכל לעזור, אולי יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות מלבד בדיקות הדם, ואם יעזור להגיע לתור-אילו בדיקות כדאי לעשות לפני. (לאמא שלי היה היפר בלוטת הטריס שאיבחנו בשנות ה20) בתודה מראש,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
התלונות והסיפור המשפחתי עשויות להתאים ליתר פעילות בלוטת המגן(בלוטת התריס או התירואיד) על מנת להוכיח זאת אבקשך לפנות לרופא/ת המשפחה ולבצע תפקודי תריס עדכניים. אם אכן תימצא פעילות יתר של בלוטת המגן יהיה צורך להמשיך בירור (מיפוי תירואיד) וטיפול בהתאם.

שלום רב,

אבא שלי חולה מורכב (סוכרת, לב ריאות ועוד). הוא מאושפז כשבוע בבית חולים לאחר שזיהום בקרסול הגיע עד לעצם. הרופאים הגיעו להחלטה שיש לכרות את כף הרגל (מתחת לברך). היום שאלו אותנו הרופאים האם הוא בר שיקום לאחר הניתוח (כלומר האם הוא ישתמש בפרוטזה). לאחר שענינו שלא (מתקשה בניידות בחודשים האחרונים ואף סיעודי), הרופא הסביר שינתחו אותו וכירתו את הרגל מעל הברך והסבירו שקיים סיכון שאם ישאירו את הגדם מתחת לברך- ייתכן וזה יזדהם וכנראה יוביל לניתוח נוסף.
אבא שלי חושש מכך ולא מעוניין שיורידו מהרגל כל כך הרבה (במיוחד שככל הנראה ישנן רקמות בריאות ברגל, חוץ מאשר הקרסול -שם, כאמור,הזיהום הגיע עד לעצם).

אודה לעזרה בנושא

iconDoctorRound
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

בענין זה כל מקרה לגופו. כעיקרון רגל מזוהמת מהווה סיכון בריאותי ואם יש אינדיקציה לפי חוות דעת הרופאים המטפלים המומחים לנושא (אורטופדים, רופא פנימי ורופא כלי דם בדרך כלל ) אני ממליץ לקבל את חוות דעתם ולנהוג לפיה.

שלום,

ערכי סוכר נמוכים אצל תינוקת בת 3 ימים שנולדה לאמא סוכרתית. מקבלת עירוי של גלוקזה יום אחד אבל הערכים נישארים נמוכים.

מה זה אומר וכיצד מטפלים?

iconDoctorRound
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

לילודים לאם עם סוכרת יש סיכוי לפתח מצב של ערכי סוכר נמוכים בימים הראשונים לאחר הלידה. הסיכון נובע מחשיפה ברחם לערכי סוכר גבוהים כי הסוכר עובר בקלות את השיליה. העובר מגיב לעלייה זו בעלייה בהפרשת האינסולין על מנת לנסות לאזן את רמת הסוכר. לאחר הלידה עם התנתקותו מהאם רמות האינסולין נותרות גבוהות אך האספקה החיצונית יורדת באופן משמעותי ולכן אנו מקבלים ערכים נמוכים של סוכר. במצב זה חייבים לתת נוזלים כי ההנקה או ההאכלה מבקבוק אינה מספקת.

ככל שהסוכרת הייתה פחות מאוזנת יש סיכון לרמות אינסולין גבוהות יותר שלעיתים מחייבים מתן תרופות נוספות או סוכר בריכוזים גדולים יותר מהמקובל. מצב זה בדרך כלל חולף כעבור מספר ימים עד שבועות עם פינוי האינסולין העודף. יש מצבים נדירים שהגוף מאבד את יכולת הפיקוח על הפרשת האינסולין אך מצב זה אינו קשור לסוכרת אימהית אלא לפגם גנטי. כמובן שמצבים אלו מחייבים טיפול שונה וממושך.

שלום,

אני בת 43 בריאה בכללי. מנהלת אורח חיים תזונתי בריא מאוד. ללא סוכר בכלל, עשיר בירקות, מעט מאוד פחמימות, עשיר בחלבונים, כמעט ללא שומן. מתאמנת בחדר כושר על בסיס יומי.

זה ארבע שנים אני סובלת מסחרחורות בשם ורטיגו ולאחרונה זה התגבר לעתים קרובות יותר וחוויתי נפילה אחת. הופניתי לבדיקות : גלוקוז והמוגלובין A1C והתוצאות כדלהלן : גלוקוז יצא : 97 וההמוגלובין יצא : 5.6 .

האם יש קשר בין תוצאות הבדיקות לסחרחורות ?
האם אורח החיים שאני מנהלת שהוא ללא סוכר ומעט פחמימות ובכל זאת הגלוקוז הוא 97 (הבדיקה נעשתה בצום ) האם זו אינה סיבה לדאגה ולמעקב היותו על הגבול הגבוה קרוב ל 100 ? והאם זו יכולה להיות הסיבה לסחרחורות ?

נ.ב. יצויין שהופניתי גם לאבחון אצל נוירולוג ואף אוזן גרון.

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

אין כל קשר בין הסחרחורת וסוגית הסוכר שהעלית במכתבך.

שלום וברכה! אני בהריון שבוע 24 עם סכרת הריונית מאוזנת על ידי דיאטה בלבד.האם מותר לי לצום ביום כיפור? הרופא שלי אמר לי שלא מומלץ לצום ואם כן אז לפחות רק לשתות. הרב אמר לי לשאול רופא דתי שמבין את חשיבות הצום.
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שלום, בסוכרת הריון, גם אם מאוזנת, חשוב להימנע משינויים דרמטיים ברמות הסוכר, מכיון שצניחה סוכר רגעית (היפוגליקמיה) יכולה לגרום לדום לב אצל העובר. לכן ההנחיה לנשים סוכרתיות בהריון היא שלא לצום. לגבי צורת ההיתר (שתיה מלאה, שתיה ממותקת לשיעורין) יש לשאול את הרב. מבחינתי בסוכרת מאוזנת שתיה מתוקה לשיעורין נותנת מענה טוב. בשורות טובות. כתיבה וחתימה טובה

שלום רב,

יש לי מספר שאלות לגבי לידה אצלכם לאישה עם סוכרת שמאוזנת עם אינסולין (לבמיר) משקל עובר תקין (חציון).

שאלותיי הן:

טרום לידה – האם נהוג אצלכם זירוז (השראת לידה)? אם כן באיזה שבוע ? אם אין אינדיקציה למצוקת עובר מאפשרים להגיע לשבוע 40 ++ ולהתפתחות תנאי לידה עצמיים ?

מהלך הלידה– האם יש חובת חיבור לעירוי אינסולין/גלוקוז ?

לאחר הלידה– האם מאפשרים לדחות את בדיקות הסוכר ליילוד עד להנקה ראשונה?

האם מאפשרים אפס הפרדה ?

אודה למענה או להפנות אותי לגורם המתאים, אני לא מבקשת ייעוץ רפואי פרטני אלא להבין את הגישה והנוהל הכללי הנהוג אצלכם ליולדת עם סוכרת המטופלת באינסולין.

תודה,

iconDoctorRound
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

שלום,

באופן כוללני ניתן לומר שהשראת לידה במקרים של סוכרת הריונית המטופלת באינסולין נעשית בשבוע 39.

בלידה נעשה ניטור רציף של רמות הסוכר בדם. השימוש בגלוקוז/אינסולין תלוי בערכים המתקבלים במהלך המעקב.

מבחינת מעקב הסוכרים אצל היילוד – מציע להפנות את השאלה לרופאי היילודים.

ככלל במעייני הישועה תומכים בקשר מתמשך בין היולדת ליילוד לאחר הלידה, בתלות במצב היולדת והיילוד.

לאחר הלידה ניתן להעריך את מידת הצורך בהשגחה רפואית אחר היילוד.

הי,

במהלך לידה של אישה עם סוכרת המאוזנת באינסולין נאמר לי כי בלידה נעשה ניטור רציף של רמות הסוכר בדם. השימוש בגלוקוז/אינסולין תלוי בערכים המתקבלים במהלך המעקב.

אבקש לדעת מה הערכים הרצויים? מעל איזה ערך מחייב גלוקוז/אינסולין בשעת הלידה.

תודה

iconDoctorRound
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

שלום,

קיים פרוטקול לטיפול באינסולין במהלך הלידה לנשים המטופלות באינסולין.

בערכים מעל 110 בצום יש לשקול מתן אינסולין.

שלום רב, בני בן 20. שותה הרבה מים ויוצא המון לשירותים. תחושה של קצת יותר מהרגיל. כמו כן מרגיש הרבה פעמים יובש בפה. (מדבר הרבה) האם זה יכול להראות על משהו? יש קשר לסוכרת? אודה לתשובה.
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שלום , שתיה מרובה ויציאה לתת שתן בכמויות יכולות להעיד על סכרת לא מאוזנת. נא לגשת לרופא המשפחה.
שלום, אני חולה בסוכרת 2 כ-6שנים. בזמן הזה קיבלתי glucomin והייתי מאוזן. בזמן האחרון יצאתי מאיזון, קיבלתי januet שגם לא עוזר לי.מה ליטול? תודה,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
זו שאלה  אי אפשר לענות עליה בלי  לבדוק את הפציאנט, לראות את כל דקות המעבדה ,לדעת את אורח חייו, עבודתו, ומזונו וכן לקבל מידע על מחלות אחרות, אם יש  כאלה. לכן, רק הרופא המכיר את המטופל יכול לקבל החלטה נכונה לגבי הטיפול . יש תרופות רבות  המסייעות לאיזון הסוכר. לדעת לבחור ביניהן, יש  כאמור, להכיר היטב את המטופל.

שלום,

אני חולת סוכרת די מאוזנת (בסביבות 110 בבוקר),copd וכן עם נטיה ליתר לחץ דם.בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי גב קשים ומשום כך אני לוקחת פעם ביום ברקסין. בדרך כלל אין זה מספיק אז אני מוסיפה אופטלגין,40 טיםות כמה פעמים ביום, וניסית לקחת גם טרמדקס פלאשטאב(שבפעמים הראשונות עזר פלאים אולי בגלל זריקת וולטרן שקיבלתי לפני שבועיים).
מכיוון שאובחנו ריאות חסומות קיבלתי ביום שישי האחרון אנטיביוםיקה Levo לחמישה ימים, זריקת קורטיזון ואני מסיפה לאינהלציה של ונטולין ואירובנט גם Budesonide Sterriness.
וכל זה בנוסף לתרופות קבועות שאני לקחת לטיפול במחלות הקיימות:סרטייד, ספיריבה,גלוקומין,איקקור ווזודיפ פורטה.

מעבר לתחושה שאני מין בית מרקחת מהלך הבוקר קמתי ומדדתי קפיצה די גבוהה ברמות הסוכר 160 בבוקר, עליה בלחץ הדם ולכל התלווה כמובן חשש די גדול של שיבושים.
האם יש קשר בין הרמות הבלתי רגילות של הערכים האלה ושל כמות התרופות שאני לוקחת בימים האחרונים? מה ניתן לעשות אחרת כדי לשפר ובמיוחד לעזור במצבים האקוטיים?.
תודה

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

הן מחלות אקוטיות והן זריקות של  סטרואידים  מעלות רמות סוכר מעבר לרמה הרגילה כך שצפויה בהחלט עליה ברמת הסוכר בימי החולי וכמובן לאחר קבלת זריקת סטרואידים.

אם ערכי הסכור ממשיכם להיות מעל 130 בצום או מעל 180 שעתים מתום הארוחה, למרות הטפול התרופתי הקיים בסוכרת – לפנות לרופא המשפחה על מנת להוסיף טיפול לימים אלו (בתרופה נוספת).

צפוי שערכי סכור יחזרו לימים כתיקונם בחלוף המחלה ובחלוף השפעת הסטרואידים.

שלום,

אני חולה בסוכרת נעורים 9 שנים עם סכרת לא מאוזנת. אני מטופל באינסולין. בשבוע האחרון התחיל להיות לי לכלוך בעיניים בבוקר. מה שלפני לא היה. בנוסף בלילה אני מרגיש קצת יובש בעיניים כאילו הם מנסות להיסגר.
זה מראה על בעייה? ואיך זה שזה התחיל רק בשבוע האחרון?

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום,
הפגיעה בעיניים בסוכרת מתבטאת בעיקר ברשתית מה שאתה מתאר לא נראה קשור לסוכרת בכל מקרה של בעיות בעיניים כדאי לפנות לרופא עיניים במהירות.

שלום, הנני חולת סכרת סכרת מזה כ-7 שנים עם עליות ומורדות הכי גבוה שהיה לי לפני 5 שנים היה 14.2 a1c וכרגע אני עומדת על 9.5. איני מאוזנת ומקבלת לנטוס והומולוג. לאחרונה אבחנו אצלי פגיעה בעצבובי הקיבה עקב חוסר האיזון של הסכרת. הפגיעה גורמת לי לחוסר תיאבון, כאבי בטן, בחילות והקאות. ומרוב שאני פונה לבית חולים בגלל הסימפטומים חושבים שאני פסיכית. יש לציין כי עקב צוק איתן אובחנתי כנפגעת חרדה,ובנוסף ירדתי 10 ק"ג ממשקלי בתוך חודש. בגלל כל המצב הדופק שלי מהיר במיוחד מעל 110 ולחץ הדם שלי הוא נמוך. קיבלתי מהרופאה קרדיולוק, 1.25 מ' אולם הוא עושה לי ממש רע. מוריד לי יותר את לחץ הדם שהוא ממילא נמוך בד"כ 90/50 או 86/46, כל הבדיקות של הלב היו תקינות. כולל הולטר..אקו ובדיקה שנקראת טרופונין.. רק הדופק הוא זה שמפריע לי. שאלתי היא האם להפסיק את הכדור? ואיך להתגבר על זה שכל המצב הזה מעיר אותי באמצע הלילה עם דופק מהיר תודה על התשובה ועל ההתעניינות…  
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
איזון סכרת דורש הכרות עמוקה עם החולה לכן קשה מאד לייעץ  באמצעות האתר. האטה בהתרוקנות הקיבה היא אכן תופעה מוכרת בחולי סכרת. הדרך להתמודד עם הבעיה היא להרבות בשתייה בזמן האוכל וכן לאכול מספר רב של פעמים ארוחות קטנות. אין דרך תרופתית לעודד את התרוקנות הקיבה. אם ירדת במשקל יהיה בזה יתרון באיזון הסכרת. הפרעות הקצב שאת מתארת יתכן והן נובעות מפעילות יתר של בלוטת התריס. יש לבקש מהרופא לבדוק את פעילות בלוטת התריס באמצעות בדיקות מעבדה מתאימות. לגבי הטיפול בקרדילוק, אם נכון כי אינו מסייע לייצב את הדופק ומאידך לחץ הדם נמוך לא כדאי להמשיך בטיפול. אולם יש להיוועץ ברופא לפני כל שינוי בתרופות. שנה טובה והרבה בריאות
אחותי אורחת שלי אני גרה בניו יורק היא בת 62 ויש לה סכרת היא לוקחת כדור ביום. הבעיה שהיא כל הזמן בחברה מדברים היא נירדמת היא אוכלת מאד מאט היא שומרת לא לאכול והסוכר מאוזן. רציתי רק לדעת האם זה נורמלי להירדם ?
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
אם האורחת באה מישראל לארה"ב, סדר היום השתבש עקב הבדלי השעות. לאנשים שונים נדרש זמן שונה על מנת להסתגל ללוח הזמנים השונה. התגובה הנפוצה היא, אכן, נטיה להרדם במשך היום. נאמר בשאלה כי הסוכר מאוזן. האם נבדק ריכוז הסוכר כאשר היא נוטה להירדם? רצוי לבדוק כיון שיתכן וריכוז הסוכר יורד וזו הסיבה לנטייה להירדם.

שלום,

למה אם יש לי סוכרת הריונית, אני גם נוטה יותר לפתח בעתיד סוכרת מהסוג 2?

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום,
סוכרת הריונית ממש לא חייבת להסתיים בסוכרת ממש לאחר ההריון.

הריון זה מצב של עקה, שגורם לאי סבילות לסוכר לחלק מהנשים. נשים עם נטיה מראש לסוכרת, אפשרי שסוכרת ההריון תהיה סימן ראשון, אולם זה המיעוט. רוב מוחלט של הנשים שחוו סוכרת הריון לא הופכות סוכרתיות.

שלום , לפני כשבועיים עשיתי בדיקת דם והיום קיבלתי את התוצאות שם נרשם שערך הגלוקוז שלי 101, את התוצאות קיבלתי בעצמי ולק כל כך הייתי מודאגת מהעניין הזה, אבל אז אמי התקשרה עליי ( לאחר שראתה את הבדיקות) ואמרה שאצטרך לשנות את התזונה שלי ולא לאכול סוכר, אני בריאה וכמעט לעולם חולה ולא בעודף או תת משקל. לפני הבדיקה הייתי בצום של כשמונה שעות והבדיקה נעשתה ביום חמישי כלום נבדקה רק שלושה ימים לאחר מכן ביום ראשון. עצם הבשורה והתוצאה מאד מכאיבה לי ומפחידה אותי, קראתי קצת באינטרנט שם היה כתוב שאני חולה בטרום סוכרת ושרוב הסיכויים שיהיה לי את המחלה. שכעת עליי לשנות כמעט לחלוטין את התזונה שלי (נאמר שפירות ומיצים לא כדאי לאכול ) . הדבר מאד מפחיד אותי אמנם סבתי סובלת מסכרת אבל היא ניהלה אורח חיים מאד לא בריא והיא מאד שמנה. האם המשמעות של ערך 101 שיצאה לי היא באמת כמו שכתוב באינטרנט? האם אפשרי שהתוצאות בבדיקה היו חד פעמיות? תודה רבה
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שלום, 1.      תמיד ניתן לחזור על בדיקת דם בצום של 8 שעות (ניתן לשתות רק מים בשעות אלו) ולוודא שוב את מהימנות הבדיקה 2.      לפנות בבקשה לרופא המטפל עם תשובה נוספת ולבקש במקביל ביצע בדיקת סוכר ב 3 החודשים האחרונים – המוגלובין מסוכרר hba1c 3.      לבדוק יחס גובה ומשקל ואם קיים עודף משקל לנסות תחת ליווי דיאטנית לשמור על תזונה מתאימה 4.      להתחיל במקביל פעילות גופנית אירובית – כהליכה מהירה לפחות 30 דקות ולפחות 5 פעמים בשבוע 5.      הסיכון אם אכן קיים סוכר גבולי וסוכרת במשפחה להופעות סוכרת מסוג 2 – בעתיד קיים, אבל ניתן ב 66% למניעה על ידי דיאטה מתאימה ופעילות גופנית ! רפואה שלמה !

שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 29 והתגלה בבדיקות סכרת הריון.
הערכים במדידה בשעות היום אחרי אוכל עד 110 אבל בבוקר במדידה
בסביבות 110.
אחד הרופאים בהתייעצות המליץ על זריקת אינסולין בבוקר.
האם זה לא מוקדם והאם יש השפעה על העובר ומהם הסיכונים האפשריים ?

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

'ערכי הסוכר בצום של אישה הרה אצלה אובחנה סוכרת הריונית צריכים להיות נמוכים מ-90.

אם ערכי הצום – 90 יש לטפל תרופתית, ע"י אינסולין (בזריקה) או גלובן (כדור בבליעה).  הסברים נוספים ניתנים כיעוץ במרפאת הריון בסיכון של ביה"ח.

בברכה,

שלום. יש לי גירוד פנימי בתוך הגוף אחרי השתלה שיניים. השתלה לא תופס. רופה הוציאה בחזרה. כולה טיפול גרם לגירודים וצמרמורות בתוך הגוף שלי. כל הבדיקות יצאו בסדר. אני לא מרגישה טוב. מה יכול להיות. אני אשמח עם תתנו תשובה נכונה. תודה.
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שתל שן הוא אמנם גוף זר אולם הוא עשוי מתכת מיוחדת ובדרך כלל אינו מעורר כל תגובה אלרגית . גרד בגוף אינו נובע משתל שן. אם השתלים לא נקלטו יתכן שקיימת מחלה אחרת שגורמת לגרד וגם לדחיית השתל . מחלות כמו סכרת או מחלות כבד עשויות להסביר את שתי התופעות. על השואלת לפנות לרופא המשפחה על מנת לבצע בדיקה יסודית.

שלום,

ביחס למאמר שנכתב על היתרונות של השימוש באינסולין, קראתי שבוצעו מחקרים שמראים כי אינסולין מסוג לנטוס יכול לסרטן. האם יש אכן ראיות לכך?
האם היה או יש חשד כלשהוא ללנטוס כחומר מסרטן?

שאלה נוספת: אני עצמי כבת 51 סובלת מסכרת וטופלתי משך מס' שנים לא מבוטל בג'נואט וגלוקופאז. לאחרונה (גם בגלל אי שמירה על דיאטה ואי פעילות גופנית ולחץ) ערכי הסוכר עלו מאוד (H1c הגיע ל 12). רופאה אנדוקרינולוגית המליצה להפסיק את הג'נואט בגלל חשש שזה עלול לגרום לדלקת בלבלב ועומדת על כך שאקח אינסולין לנטוס. אני לא כ"כ משוכנעת ששווה לי לאור תוצאות המחקרים . הורדתי את הג'נואט ונוטלת גלוקופאג עד 3 כדורים ליום. מעדיפה להמשיך לנסות להגיע לאיזון באמצעות דיאטה ופעילות אבל לאור הערכים חוששת שצריכה כדור נוסף.
רציתי לדעת איזה כדור יכול להתאים שאין לו תופעות לוואי משמעותיות כמו השמנה, היפו, פגיעה בלבלב. אני בת 51 והסכרת נתגלתה אצלי בגיל 37 . תודה על ההתייחסות בהקדם האפשרי.

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שיעור ההיארעות של סרטן לבלב גבוה פי חמישה בין חולי סכרת לאנשים בגיל דומה ללא סכרת. הסיכון לפתח סרטן עולה עם הגיל ועם משך המחלה אך אינו תלוי בסוג הטיפול.

אינסולין הואשם לא פעם בכך שהוא עשוי להחיש התפתחות גידולים סרטניים. אין לכך כל הוכחה. מחקרי אוכלוסייה גדולים, מבוקרים היטב, לא הראו כל הבדל בשיעור היארעות סוגי סרטן בין המטופלים באינסולין לבין אלה שטופלו בתרופות אחרות .

לכן, אין כל סיכון ליטול אינסולין אם הדבר נדרש על מנת להשיג איזון טוב של הסוכר.
הנזק מאיזון לקוי עולה עשרות מונים על כל תופעת לוואי ממשית או תיאורטית של השימוש באינסולין.

השואלת טועה אם היא מסרבת לטיפול באינסולין.

קיימת כמובן אלטרנטיבה טובה יותר והיא להתחיל בדיאטה חריפה, לרדת במשקל ולעשות פעילות גופנית ואז לא יהיה צורך באינסולין.

כל זמן שאיזון הסוכר גרוע עדיף אינסולין על פני תרופות אחרות.

רפואה שלמה !

שלום,
לפני כשבועיים עשיתי בדיקת דם והיום קיבלתי את התוצאות שם נרשם שערך הגלוקוז שלי 101, את התוצאות קיבלתי בעצמי ולכן כל כך הייתי מודאגת מהעניין הזה, אבל אז אמי התקשרה עליי ( לאחר שראתה את הבדיקות) ואמרה שאצטרך לשנות את התזונה שלי ולא לאכול סוכר, אני בריאה וכמעט לעולם חולה ולא בעודף או תת משקל.

לפני הבדיקה הייתי בצום של כשמונה שעות והבדיקה נעשתה ביום חמישי כלום נבדקה רק שלושה ימים לאחר מכן ביום ראשון. עצם הבשורה והתוצאה מאד מכאיבה לי ומפחידה אותי, קראתי קצת באינטרנט שם היה כתוב שאני חולה בטרום סוכרת ושרוב הסיכויים שיהיה לי את המחלה. שכעת עליי לשנות כמעט לחלוטין את התזונה שלי (נאמר שפירות ומיצים לא כדאי לאכול ) .

הדבר מאד מפחיד אותי אמנם סבתי סובלת מסכרת אבל היא ניהלה אורח חיים מאד לא בריא והיא מאד שמנה. האם המשמעות של ערך 101 שיצאה לי היא באמת כמו שכתוב באינטרנט? האם אפשרי שהתוצאות בבדיקה היו חד פעמיות?

תודה

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום,
1.      תמיד ניתן לחזור על בדיקת דם בצום של 8 שעות (ניתן לשתות רק מים בשעות אלו) ולוודא שוב את מהימנות הבדיקה
2.      לפנות בבקשה לרופא המטפל עם תשובה נוספת ולבקש במקביל ביצע בדיקת סוכר ב 3 החודשים האחרונים – המוגלובין מסוכרר hba1c
3.      לבדוק יחס גובה ומשקל ואם קיים עודף משקל לנסות תחת ליווי דיאטנית לשמור על תזונה מתאימה
4.      להתחיל במקביל פעילות גופנית אירובית – כהליכה מהירה לפחות 30 דקות ולפחות 5 פעמים בשבוע
5.      הסיכון אם אכן קיים סוכר גבולי וסוכרת במשפחה להופעות סוכרת מסוג 2 – בעתיד קיים, אבל ניתן ב 66% למניעה על ידי דיאטה מתאימה ופעילות גופנית !
רפואה שלמה !

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

טיפולי פוריות | מרפאת גפן

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא