שלום,
ביומיים האחרונים החלו אצלי כאבי בטן תחתונה צד שמאל בעיקר ושינוי ביציאות היום אפילו הבחנתי בטיפת דם בניגוב שיש לי יציאות זה קצת מגרד לי בכל מקרה בעבר היה לי בערך ככה ואמרו לי לאחר בדיקות שזה תסמונת המעי הרגיז אני לא יודע אם זה קשור שנכנסתי לאחרונה לחדר כושר ושאני קצת במתח בימים האחרונים בכל מקרה האם כדאי לחכות קצת או לחזור לארץ לקבלת בדיקות כי אני עכשיו בחול בלי ביטוח.
שלום
אם מדובר בכאב בטן קל , ללא חום וללא רגישות משמעותית בעת לחיצה על הבטן , הרי אין צורך ב"ריצה" לבדיקה רפואית . ניתן להמתין מספר ימים עד לבדיקה.
הסימנים שמצריכים פניה דחופה לביקורת רפואית – הם:
1. בטן שהופכת להיות נוקשה – "בטן קרש"
2. בעת לחיצה על הבטן הכאב הופך לכמעט לא נסבל.
3. אודם של האיזור (ולא כתוצאה מלחיצות חוזרות).
4. חום גבוה .
גם אם יש מעט דימום מפי הטבעת – אין צורך כפי שנכתב ב"ריצה" לרופא.
כמובן שבהמשך (ולא בעוד תקופה ארוכה ) יש לפנות לביקורת רפואית .
בברכת רפואה שלמה !
לפני כ-5 חודשים עברתי ניתוח לכריתת תימומה דרך דופן בית החזה. הסתבר שנפדע עצב בניתוח זה. אני מטופלת כ-4 חודשים בתרופה ליריקה 225 מ"ג ליום. התרופה עוזרת לכאב, כמובן שיש לה תופעות לוואי.
שאלתי מה עלי לעשות האם להתחיל להוריד מינון בהדרגה, האם פגיעה כזו עוברת הרי אי אפשר לקחת לאורך זמן תרופות כמו ליריקה.
ברצוני לדעת האם קיימים פתרונות אחרים מלבד תרופות. כרגע אני מרגישה בכיסוי של התרופות מעט דקירות וצריבות אבל ביחד עם התרופה אפשר להסתדר.
אודה לכם מאד על תשובתכם ועזרתכם
שלום ,
אין נזק בנטילת ליריקה לטווח ארוך.
כיון שהכאב הופיע לאחר ניתוח ומקורו ,קרוב לוודאי, מנזק שנעשה במהלך הניתוח,
יש סיכוי טוב שתהליך הריפוי יגרום לירידה בעוצמת הכאב עד להיעלמו.
רפואה שלמה,
שלום,
מעידים עליי שאני נלחצת סתם אבל אשמח לקבל מידע.
אמא שלי כבר 10 שנים סובלת מיובש בפה,אשר לא התלוננה עליו, ורק בשנה שנתיים אחרונות החלה להיבדק אצל רופאים.עד כה היא היתה בבדיקה ממש לא נעימה שהזריקו לה יוד לבלוטות הרוק. לאחר מכן, חזרה לרופא, אמר לה שכנראה לא הכל תקין והיא צריכה לבצע ביופסיה בשביל לדעת איפה הבעיה.
אני ממש דואגת. האם תוכלו לאמר לי מה יכול להיות מקורות הבעיה?
שלום ,
המשתמע מפרטי המידע שנמסרו על ידי השואלת הוא שהאם סובלת מיובש בפה עקב ירידה או הפסקת פעילות בלוטות הרוק.
כיון שההפרעה היא דו צדדית (שכן לו בלוטה אחת הייתה פעילה לא היה יובש) הרי אין חשד לגידול בבלוטה אלה למחלה הפוגעת בכל בלוטות הרוק (לכל אדם יש ארבע בלוטות,שתיים עיקריות בצידי הלסת התחתונה ושתיים תחתיה.
המחלות הפוגעות בבלוטות הרוק לרוב הן ממקור מערכת החיסון הגורמות לסוג של דלקת כרונית בבלוטות והפסקת הפרשת הרוק. יש בבתי המרקחת שפע של נוזלים שיש לרכוש ולהרטיב את חלל הפה מדי פעם. לרוב המחלות הפוגעות בבלוטות הרוק אין טיפול יעיל.
ספק רב אם ביופסיה אכן נדרשת כיון שתוצאותיה לא תהייה משמעותית לגבי בחירת טיפול.
בברכת רפואה שלמה!
שלום ,
שבר בסקפויד הייתי עם גבס חודשיים אחרי הורדת גבס עשיתי CT ב CT ראו אוסטאופיניה דיפוזית אני סובלת מכאבים ואשמח לתשובתכם.
שלום.
אוסטופניה -ירידה קלה בצפיפות העצם – אופייני לאחר אי הפעלה ממושכת של היד שהיתה מקובעת בגבס.
כאבים צפויים אחרי שבר וקיבוע בגבס. אם יש מגמת שיפור תחת טיפול פיזיותרפיה קרוב לוודאי שאין מקום לדאגה.
אני ממליץ להגיע לביקורת ולהשלים תהליך מסודר (תשאול, בדיקה גופנית ומעבר על בדיקות ההדמיה) במסגרת מרפאה אורתופדית בתחום הכף יד- את מוזמנת לפנות למרפאות החוץ שלנו לבדיקה אורתופדית .
רפואה שלמה !
שמעתי באוזניות אתמול העוצמה חזקה אבל לא על פול ווליום ואני גם מצונן היום. הרגשתי שאני לא שומע טוב כל כך האם זה ניגרם מהאוזניות או שבכלל מהצינון ?
אני ממליצה לך על בדיקת אאג, בהרגשה של אוזניים סתומות ללא ירידת שמיעה אמיתית, הצינון יכול לגרום נוזלים באוזניים וכתוצאה מכך ירידה בשמיעה יש צורך לקבל טיפול בצינון וזה עובר ,
העוצמה חזקה בשמיעה בקול חזק עלול לגרום לירידה בשמיעה נזק לעור התוף של האוזן ויותר משמעותית כשאין טיפול רפואי .
אני מעשן כעשרים שנה, לא מצליח להיגמל. אמרו לי שמעשנים נמצאים בסיכון מוגבר למחלות החורף. האם זה נכון? איך ניתן להימנע או להקדים רפואה למחלה?
עישון הוא הגורם הראשון במעלה לכל המחלות השכיחות שאנו סובלים מהם. צריך להפסיק לעשן כמה שיותר מהר.
מבחינת מחלות החורף – עישון פוגע במערכות רבות. הוא פוגע ביכולת ההגנה של ריריות הפה ולכן אנשים מעשנים סובלים יותר מדלקות גרון בחורף. דלקת גרון אצל מעשנים היא קשה יותר. יש יותר ליחה צמיגה, הנשימה קשה יותר, השיעול חזק וממושך יותר.
אם ממשיכים לעשן במהלך דלקת הגרון – גם ההחלמה איטית וממושכת יותר. לסיכום עישון הוא דבר רע, שפוגע בבריאות שלנו במערכות הגוף השונות
מה יכולים להיות הגורם לבעיית סחרחורות שמופיעות אחת לכמה חודשים אצל אשה צעירה בריאה. האם ישנם טיפולים שיכולים לרפא או למנוע את הבעיה?
סחרחורות שמופיעות אחת למספר חודשים דורשות בירור. ראשית חשוב להגדיר אם מדובר בסחרחורת אמיתית, כזו שבה החדר כולו מסתובב, אנשים קוראים למצבים אחרים בשם סחרחורת.
לדוגמא, אם רק הראש מסתובב, או שאדם חש שחורלפני העיניים, תחושת עילפון או חוסר יציבות זוהילרוב לא סחרחורת אמיתית. אם תחושת הסחרחורת מלווה גםבבחילה, מדובר קרוב לוודאי בסחרחורת אמיתית״.
בעיות בעמוד שידרה צווארי
הסיבות לסחרחורת מתחלקות למספר גורמים השכיח ביותר בעיות בעמוד שידרה צווארי. אלו מקרים שבהם הסחרחורת
מופיעה לאחר פגיעות גופניות, או שינה בתנוחה לא טובה,ולעיתים סתם כך, האופייני לסחרחורת זו הוא שמדובר בסחרחורת שמופיעה רק בתנוחה אחת, או כאשר הראש מוטה לימין או כאשר הראש מוטה לשמאל. הטיפול הוא פיזיותרפיה מיוחדת לעמוד שדרה צווארי, שמעלימה את תחושת הסחרחורת זמן קצר לאחר הטיפול.
גורם שכיח נוסף הוא בעיה באוזן
גורם שכיח נוסף הוא בעיה באוזן, האוזן מכילה בתוכה את האיבר האחראי על שיווי המשקל בגופינו. לעיתים בשל זיהום ויראלי באוזן מתפתחת דלקת שגורמת לתחושת סחרחורת קשה,מלווה בבחילה. אין טיפול למצב זה פרט להמתנה, יש לחכות ולתת לגוף לרפא את עצמו. רצוי לבצע בדיקת שמיעה כדי לגלות אם יש פגיעה ממקור אחר, שמתבטאת בירידת שמיעה. אם השמיעה תקינה, מדובר קרוב לוודאי בבעיה של עצב שיווי המשקל בלבד, וזהו מצב שמתרפא בעצמו.
אתמול נפצעתי ממברג בעיני הימנית, לאחר דימום קל לא היה שינוי משמעותי מלבד שריטה קלה.
היום כאשר קינחתי את האף התנפח לי משמעותית השקיק מתחת לעין.
כאשר ירדה הנפיחות ניסיתי לבדוק האם זה היה קשור אחד לשני ונראה שכאשר אני מקנח את האף אני מנפח בצורה כלשהי את השקיק.
ביוספטל הסכלו במיון על התופעה ואמרו לי שזו בצקת ולשים קרח.
ממה הבצקת יכולה לנבוע האם זה מסוכן ואיך השקיק קשור לאף ולניפוח ?
שלום רב
נראה שנגרמה לך פציעה בקיר של הסינוס האתמואידלי, אחד מהסינוסים בפנים
פציעה כזאת מתאפיינת בנפיחות בעפעף התחתון בכל קינוח של האף. אם אין הפרעה בראיה אז מדובר בפציעה פשוטה ללא סיבוכים.
יש להשתדל לא לקנח את האף ולנוח. תוך כמה ימים התופעה תעלם.
אם יש הפרעה בראיה יש לגשת מיד לבדיקה אצל רופא עיניים.
רפואה שלמה!
שלום,
לפני חמישה ימים עברתי ניתוח מחיצות סינוסים והתחלתי לעשות שטיפת אף מאז האוזניים שלי בעיקר השמאלי תפוס האם זה טבעי?
והאם בליחות שיוצאות לי טבעי שיוצא ליחה עם מלא דם??
אודה על תשובה
שלום
אכן, זה יכול להיות אחרי ניתוח באף, כי הצינור בן האף לאוזן סתום אבל זה זמני בדרך כלל, אין מה לדאוג.
כדאי ללכת לבדיקת אאג אצל הרופא המנתח אם המצב לא משתפר.
שלום,
אני בן 19 וסובל מאף סתום, ומנחירות בלילה. המליצו לי על ניתוח, אך אני חושש לבצע ניתוח כי שמעתי שאחוזי ההצלחה הם לא גבוהים.
מה עלי לעשות?
אף סתום היא בעיה שמפריעה מאוד לאיכות החיים. הנשימה דרך האף היא נשימה הרבה יותר טובה מאשר נשימה דרך הפה.
האוויר הנכנס לגופנו דרך האף הוא אוויר נקי יותר, חם יותר ולח יותר מאשר האוויר הנכנס לריאות בנשימה דרך הפה. לכן, אנשים שהם נושמים דרך האף יכולים לבצע פעולות פיזיות כמו ריצה, או הרמת משאות בצורה קלה יותר מאשר אנשים שנושמים דרך הפה. גם השינה קלה יותר אצל אנשים שנושמים דרך האף. אנשים שסובלים מאף סתום סובלים בנוסף גם מנחיתת ושינה לא מספקת בלילה.
הטיפול באף סתום הואטיפול ניתוחי בלבד. הסיבות לאף סתום נחלקות לשתיים:
מחיצה סוטה
קונכיה תחתונה מוגדלת.
יישור מחיצת האף היא פעולה פשוטה יחסית, וניתן בקלות ליישר את מחיצת האף.
הבעיה העיקרית היא הטיפול בקונכיות התחתונות, הרירית של קונכיות האף נפגעת כתוצאה מסיבות שונות כמו אלרגיה או רגישות יתרלחלקיקים שנמצאים באוויר כמו זיהום אוויר. ישנם טיפולים שונים לבעיה, ניתן לצרוב את הרירית או לחתוך חלק ממנה אולם טיפולים אלה בדרך כלל נכשלים. היום תודות להתקדמות הטכנולוגית ניתן על ידי סיב אופטי ומכשיר מיוחד שתפקידו לקלף את הרירית בצורה מדחיקת ומבוקרת, לקלף את הרירית הנפוחה בקונכיות התחתונות, כך שהיא לא תחזור יותר. הקילוף מבוצע עד לעצם שעליו יושבת הרירית,ולכן אין סכנה שהרירית תצמח מחדש.
בטכנולוגיה חדשה, ניתן לשפר מאוד את איכות החיים של האנשים הסובלים מאף סתום. מדובר בניתוח פשוט ובטוח עם אחוזי הצלחה גבוהים וזמן התאוששות קצר.
שלום,
לפני כחודש לערך היה לי כאבים באוזן ימין ולחץ חזק, ניקיתי את האוזן שלי ממש הכנסתי את מקל האוזניים עמוק ויצאו גושים של שעווה.
למרות שאני מנקה את האוזניים שלי כל יומיים שלוש, זה היה רק באוזן ימין, ולאחר שניקיתי את האוזניים ממש טוב שמתי מי חמצן לתוך האוזן וסגרתי עם צמר גפן לכ 10 דקות, והיה ממש כואב.
עכשיו לאחר שבועיים אותו דבר הרגשתי בלחץ וכאבים באוזן – והפעם כשרציתי לשים מי חמצן כאב לי מאוד פי 10 מהפעם הקודמת כאילו עשו לי חור בתוך הראש.
מה זה יכול להיות ? והאם יכול להיות שזו מחלה כי זה רק אוזן ימין ושמאל ממש תקינה?
תודה
לום
קרוב לודאי שהשואל סובל מדלקת אוזן חיצונית בגלל ניקוי יתר באוזן ימין.
הוא צריך להפסיק לנקות.
הבעיה דורשת בדיקת אף אוזן גרון. אני ממליצה לקבוע תור למרפאת אף אוזן גרון.
לאחרונה עשיתי בדיקת mri מוח ובבדיקה נתגלתה ציסטה במערות הלסת בצד ימין . 1. האם זה מצב המחייב טיפול ? 2. האם יש קשר בין נחירות להמצאות הציסטה? תודה .
המצב אינו מחייב טיפול, אין קשר לנחירות.
שלום רב!
בעלי בן 38 (לא שמן אבל מעשן) התחיל לנחור לפני כשנתיים בשנתו רק כשהוא שכב על הגב. בחודשים האחרונים רעש הנחירות התחזק מאד והוא נוחר גם כשהוא שוכב על זה ממש מפריע לי. ואז אני מעירה אותו והוא נרדם שוב כשהנחירות חלשות יותר. (לפעמים מעוצמת הנחירות הוא מתעורר מעצמו ונרדם שוב).
מה עושים? איך מפסיקים את הנחירות? האם זה מסוכן?
שלום
נחירות זה בדרך כלל חסימת זרימת אוויר בלילה באזור שבין האף לבסיס הלשון
יש לבצע בדיקת אאג יסודית ולאחר מכן בדיקת מעבדת שינה כדי לדעת אם יש רק נחירות או גם הפסקות בנשימה.
בעלך צעיר ומאוד חשוב לדעת את הפרטים. הטיפול תלוי בעובדה האם הוא סובל או לא מהפסקות בנשימה. ממליצה לקבוע תור למרפאת אף אוזן גרון.
בברכה
בני בן תשעת החודשים משתעל כל הזמן, כבר מאז שנולד. בתחילה היינו אצל רופא ילדים, והוא טען שזה צינון הקשור לחורף, אחר כך נאמר לנו שזה בגלל המזגן של הקיץ. אבל אנחנו דואגים. מה באמת יכולה להיות הסיבה לשיעול שאינו פוסק? אציין שמכשיר אדים וטיפות מלח הועילו רק מעט ולא שינו את המצב.
ברגע שהילד משתעל זה אומר שיש משהו בדרכי הנשימה שמפריע לו, והגוף מנסה להוציאו החוצה.
הסיבות שיכולות לגרום להתהוות מצב כזה יכולות להיות נעוצות באיברים שונים החל בדרכי הנשימה העליונות באף, עבור דרך הוושט, ועד לחלק התחתון ריאות. ייתכן שמדובר במחלת ריאות, אך גם יכול להיות שזוהי צרבת או אלרגיה.
מגוון הבעיות שעליהן השיעול יכול להצביע הוא גדול ולא ניתן לאבחן את מצבו של הילד ללא בדיקה מדוקדקת. אני ממליצה לך לפנות לרופא אף-אוזן-גרון, או לרופא ריאות, כדי שיוכל לבדוק את הילד ובהתאם לכך להמליץ על טיפול.
אני סובלת מבעיה של אפטות בפה שחוזרות שוב ושוב. לפעמים הפצעים הינם רק מיטרד אבל לפעמים הם ממש כואבים. אני בת 30, עד היום לא סבלתי מהבעיה לזה התחיל רק בשנה האחרונה. רציתי לשאול מה ההגורם שפתאום התחלתי לסבול מאפטות ואיך טוב ביותר לטפל בהן ?
פטות חוזרות על רקע לא ידוע, אך זאת לאחר שנשללו הסיבות האפשריות. הגורם עשוי להיות היחלשות מערכת החיסון
אולי בגלל עייפות או לחץ, אפשרות נוספת היא חוסר ברזל או ויטמינים. במידה והבעיות הללו ייפתרו גם הופעת האפטות תיפסק.
במידה ואין בעיה בריאותית, הטיפול באפטות הוא מקומי
במידה ואין בעיה בריאותית, הטיפול באפטות הוא מקומי בעיקר על בסיס חומר הרגעה או חומר היוצר שכבת הגנה.
ישנם תכשירים שונים שעשויים לסייע בהקלה על הסבל מהאפטות.
שלום,
יש לי נקב באוזן זה קרה ממקל אוזניים, יש לי ירידה של שמיעה והרופא אמר שזה ייסגר לבד האם לסמוך על זה ? או מה לעשות ? – תודה.
ראשית: מומלץ לא לנקות את האוזניים .
שנית: ברוב המקרים הנקב נסגר באופן עצמאי אך יש לנהוג במשנה זהירות בתופעה של דלקות אוזן, במידה וחודרים מים לאוזן המצב שיכול למנוע סגירה.
מומלץ להיות במעקב אצל רופא א.א.ג. בכדי לוודא שהנקב נסגר ולבצע בדיקת שמיעה במידה ויש ירידה בשמיעה.
שלום ובוקר טוב ,
יש לי ילד בן 4 שצריך לעבור ניתוח כפתורים וכריתת אנדואידים – אבל יש לו חרדות מרופאים – ישר בוכה וצורח ומשתולל , הבעיה היא בהרדמה , איך מבצעים הרדמה בילד חרד במיוחד ?
הפחד שלי שבעקבות ההרדמה – המסכת חמצן ששמים לילד עד שהוא נרדם – יהיה לו עוד יותר חרדה(הוא סובל גם מבעיות רגשיות) אצליכם אפשר לבצע הרדמה בילדים חרדים במיוחד?שמעתי עליכם הרבה המלצות…
ישנן דרכים שונות להרדים ילדים חרדים במיוחד על מנת להפחית בפחדיהם, עם כי לא ניתן להבטיח זאת במאת האחוזים.
ניתן להרדימו ביד ההורה, בישיבה ובכל מקרה בלי שמסיכת הרדמה לא תיצמד בכח בפניו של הילד.
כמו כן, ניתן לתת תרופת הרגעה בדרכים שונות כמו שתייה, הזלפת תוך אפית ואפילו על ידי זריקה בקבלת חדר ניתוח, אבל אינני ממליץ זאת משום שזמן התעוררות יכול להתארך מהרגיל, דבר הגורם לעתים קרובות מתח וחרדה אצל ההורים.
מעל הכל, במוסדנו ישנם מרדימים שהתמקצועו בהרדמת ילדים (אין בישראל מומחיות כזו) וכך גישתנו היא אמפתית במיוחד לילדים. גישה זו מנסה לגרום לילד חוויה חיובית סביב הניתוח אשר מתחילה בהסבר על המצפה לו בשפה פשוטה ובגובה העיניים וכלה בשינוע אל תוך חדר ניתוח במכונית, כאשר כל התהליך מתלווה בניסיונות להצחיקו ובאווירה קלילה.
רפואה שלמה,
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
א'-ה'
8:00-18:00
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
ב', ה'
8:30-14:00
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים