שלום,
אומרים שההתאוששות אחרי לידה רגילה ללא אפידורל, הרבה יותר קלה מאשר ההתאוששות בלידה עם אפידורל.
האם זה נכון?
במחקרים שנערכו בנושא זה עלו ממצאים סותרים.
מחקר שבדק קבוצת יולדות שקיבלה אפידורל, העלה, כי ההתאוששות היתה טובה יותר – דבר המיוחס לעובדה שהיולדת סבלה פחות מכאבים – מבחינת 3 הפרמטרים:
שביעות רצון של היולדת
הקשר בינה לבין התינוק
וההתאוששות
טובות יותר אצל יולדות שקיבלו אפידורל
שלום,
רציתי לדעת בבקשה האם האפידורל לא מזיק או משפיע על העובר?
תודה
בהחלט לא. האפידורל לא מזיק ולא משפיע על העובר ואין מקום לחשש.
שלום,
אני כרגע בשבוע 34 להריון ראשון בבדיקת דם שערכתי מתברר כי מספר הטסיות שלי בדם עומד על 82.
מעולם לא היתה לי את הבעיה הזו. רציתי לדעת מה הנוהל אצלכם למתן אפידורל? יש לצייין שאני במעקב עם ההמטולוג ובמידה וישאר כך ישקל טיפול באסטרואידים.
בשיחה עם פרופ' וקסלר (מנהל מחלקת הרדמה) הוא מסר שאנחנו נותנים אפידורל לכל יולדת עם טסיות מעל /cc80,000 אם אין בעיה אחרת שמסכנת אותה.
זה עפ"י ההנחיות של איגוד המרדימים האמריקניים.
אם ליולדת יש מכתב מסכם של ההמטולוג שלה עם המצלות אחרות, עדיף תמיד שתביא איתה מכתב כזה.
בכבוד רב,
שמעתי דולה שטוענת בתוקף רב שיש מחקרים שאפידורל חודר שליה ופוגע בעובר, וכן שבהרדמה האפידורלית שמים לידוקאין או חומר הרדמה דומה ומוסיפים "קוקטייל של סמים" נוספים שמשפיעים על העובר והאם, כך הגדירה את זה.
האם דברים אלו נכונים?
מה מכילה ההרדמה האפידורלית?
שלום רב!
דעתה של הדולה שגויה לחלוטין!!
בכל שנה עשרות מיליוני נשים מקבלות אפידורל לצורך לידה ואין שום השפעה על העובר.
חומר ההרדמה לא עובר את השיליה והעובר נולד ללא שום סימן של השפעה.
הי, אם אני סובלת מכאבים ויש צירים אך בפרקי זמן של 8 דק ולא 3 או לחילופין הפתיחה עדיין 1-1.5 האם ניתן לקבל אפידורל?
שלום
ככלל, אפידורל ניתן.
לפי התיאור כאן, עדיין לא מדובר בלידה פעילה.
כמובן שצריך להתרשם באופן פרטני כדי לדבר על מתן טיפול במקרה מסויים.
בהצלחה
מהו אחוז היולדות המקבלות אפידורל בלידה ?
“על פי הנתונים ב’מעיני הישועה’, מתוך סך כלל הלידות ללא ניתוח, 60% מהיולדות מקבלות אפידורל. נתון זה דומה למצב המקובל במרכזים הרפואיים הגדולים בארצות הברית וכן לממוצע הארצי.
זהו שיפור משמעותי רב מאוד לעומת התקופה של טרום הקמת מחלקת הרדמה ב’מעיני הישועה’.
כיום ב’מעיני הישועה’ זמינות רופא מרדים הינה 24 שעות ביממה”.
אני אמא טריה לתינוק מתוק. לצד כל האושר שבגידול התינוק אני חשה כי האימהות שינתה את חיי במובנים רבים.
ביניהם: הטיפול בתינוק, במשך 24 שעות ביממה, הוא דבר מתיש ותובעני במיוחד.
אחרי הלידה היה עלי להתאים את עצמי לסדר יום חדש שכולל מעגל בלתי פוסק של האכלות, החלפות, אמבטיות ועוד…
איך אפשר להשתלב במערך החדש מבחינת עבודה בדפוסי תנועה ויציבה שהגוף לא היה מורגל בהם קודם לכן?
תקופות של לפני ואחרי לידה עלולים גם הם להחליש ולפגוע בשרירים חשובים. גם בגיל מבוגר יותר, עם הירידה בכמות ההורמונים נחלשים השרירים. ישנם טיפולי פיזיותרפיה, במסגרת קופ"ח או במרפאה האורוגניקולוגית בביה"ח מעיני הישועה, שנותנים מענה לבעיות אלו.
אחת הדרכים החשובות לשמירה על הבריאות היא פעילות גופנית קבועה. פעילות אירובית תורמת בהורדת הדופק ובשיפור זרימת הדם, ובכך מורידה את הסיכוי לחלות במחלות לב, לחץ דם ובאירועים מוחיים.
ארגון הבריאות הבינלאומי | המלצה
ההמלצה כיום של ארגון הבריאות העולמי היא לבצע פעילות אירובית ( הליכה, ריצה, ריקוד, שחיה ) לפחות 3 פעמים בשבוע, כל פעם במשך כחצי שעה
גם מערכת הנשימה מושפעת לטובה מפעילות אירובית, ומחקרים חדשים מוכיחים כי ביצוע פעילות גופנית באופן סדיר מוריד את הסיכוי לחלות בסוגי סרטן שונים, עוזר בשיפור מצב הרוח ומפחית דיכאונות.
ההמלצה כיום של ארגון הבריאות העולמי היא לבצע פעילות אירובית ( הליכה, ריצה, ריקוד, שחיה ) לפחות 3 פעמים בשבוע, כל פעם במשך כחצי שעה.
סוג נוסף של פעילות גופנית הינו עבודה על שרירים מייצבים ועבודה על שרירים מניעים. העבודה על השרירים המייצבים תורמת לשיפור היציבה, למניעת כאבי גב וברכיים ועוד. עבודה על שרירים מניעים תורמת לשימור ושיפור הכוח למניעת נפילות ולמניעת אוסטיאופורוזיס.
ככל שהכושר הגופני גדל – כך ההתמודדות עם המשימות היום יומיות טובה יותר. פעילות גופנית סדירה היא חלק מהותי מאורח החיים.
בתי בת כמעט שנה. ועדין יונקת ברוך ה', עד מתי כדי להניק ?
איך אפשר לעזור לה לישון כל הלילה ברציפות (היא מתעוררת לפחות פעם אחת בלילה) – אשמח אם תענו לי על שאלותי.
תודה רבה !
כל כך מרגש לשמוע עלייך מניקה את נפלאות השם ומעניקה את ההשתדלות המרשימה שלך בהנקה לפי דרישה בגיל הנושק לשנה. ההמלצה של משרד הבריאות בישראל הוא על הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה ולפחות עד גיל ושנה והמשכה לפי רצון התינוק והאם. אגב ,שרה אימנו הניקה עד גיל חמש. מרגש נכון?
לכן תניקי באהבה עד לפחות גיל שנה ותמשיכי כל עוד זה מתאים לך ולנס שלך. חשוב לי לציין שחלב אם יורד אומנם בכמותו אך איכותו ,הרכבו הייחודי והעשיר והמנגנון החיסוני בו עולה עם כל חודש הנקה.
לגבי שאלתך השנייה, על מנת לעזור לתינוק בלילה לישון שינה רצופה אנחנו צריכים להסתכל על כך משני היבטים. האחד מהצד התזונתי , התפתחותי, והשני מהצד ההתנהגותי.
אזי מומלץ וחשוב שתינוק יתעורר לפחות פעמיים עד גיל שנה במהלך הלילה (בלילה התינוק מקבל את מרבית ההגנה החיסונית ועזרה בהתמודדות מול מזהמים בו נתקל במהלך היום)
מעל גיל שנה את תתחילי לתת דגש, במהלך אחר הצהריים יש להציע תזונה עשירה ומגוונת , עם הרבה מים בין לבין, על מנת שהנס היקר שלך תגיעה שבעה ללילה ותוכל להתמודד עם צום הלילה בקלות. לדוגמא ארוחת ערב של ירקות שורש בתנור עם אורז , טחינה / אבוקדו על פרוסת לחם מלא עם חביתה בצד. וכמובן לפי הכמויות שרוצה.
שנית מגיל שנה הצד ההתנהגותי מרמז על כך שאת יכולה ללמד את הנס היקרה שלך להרגע על ידי מגע וחפץ מעבר, כגון מוצץ. כאשר תתעורר מעל גיל שנה , תוכלי לדבר אליה ברוגע ולהציע ראשית מוצץ. כך להרגילה להרגע עם תמיכה אך ללא קשר להנקה.
תהליך זה צריך להעשות באהבה והבנה לקושי שהיא תראה אך בנחישות שלכם ואמונה שזה בסדר וזו הדרך הנכונה. לעיתים שינוי תזונתי עם הרבה נוזלים יעזור לה בתהליך היטב. אז דרך צלחה ושוב כל הכבוד על ההנקה והענקה.
בברכה,
שלום וברכה!
האם חייבים להרגיש תנועות עובר אחרי שבוע 20 ?
למרות שאין "חובה" לחוש תנועות עובר לאחר שבוע 20, רוב הנשים ההרות מתחילות לחוש תנועות עובר בשבועות 18-20. חלק מהנשים שחוו הריונות בעבר מזהות תנועות עובר אף שבוע-שבועיים לפני כן.
מצד שני, מצבים שונים כמו שלייה קדמית, צלקת ניתוחית בבטן (כגון מניתוח קיסרי), ריבוי מי שפיר או השמנת יתר יכולים לעכב הכרה של תנועות העובר ע"י האישה ההרה.
בשבוע 20, בין אם האישה ההרה חשה תנועות עובר או לא, אם העובר נצפה פעיל ובגודל מתאים לגיל ההריון באמצעות אולטרה סאונד, אינני רואה מקום לדאגה
בברכת "בשעה טובה"
געתי לשבוע 40.
מרגישה באופן כללי טוב, יש תנועות של העובר.
האם עלי לגשת לרופא, לבית חולים, או להמתין ללא כל פעולה ?
תודה רבה
שלום רב.
להגיע מיד למיון יולדות לביקורת.
הביקורת מדי יומיים עד שלושה ימים לווידוא תקינות העובר ואישור המשך המתנה ללידה.
בהצלחה!
שאלה:
שלום וברכה!
ברצוני לשאול אני ב"ה בהריון שני. בהריון ראשון היה לךי רעלת הריון רציתי לשאול האם רעלת הריון חוזרת בלידות הבאות ?
סכנה לרעלת הריון חוזרת היא כ-18%, ובאם הרעלת אובחנה בהריון הקודם לפני שבוע 36 הסכנה גבוהה אף יותר.
כדי להקטין את הסכנה מומלץ להתחיל בנטילת אספירין במינון של 100 מג' כל יום – יש להתחיל בתחילת ההריון, לפני שבוע 16.
בברכת "בשעה טובה"
לפני כשבועיים ילדתי בן בשעטו"מ. התינוק סבל עם לידתו מקשיי נשימה, שמעתי את הרופאים דנים ביניהם ומזכירים את המונח "ריאה רטובה". מהי תופעת "ריאה רטובה"? מה הם דרכי הטיפול בה? והאם היא משאירה את אותותיה לעתיד?
בתופעת "ריאה רטובה" יפגין היילוד הרך קשיי נשימה מייד לאחר לידתו כתוצאה מהישארות נוזלים בבועיות הריאה ובדופן הבועיות. זיהוי, גילוי וטיפול יפתרו לרוב את הבעיה וההקלה תורגש מיידית, הן אצל היילוד והן אצל משפחתו.
בשבוע שעבר נתקלתי במקרה דומה לשלך: בשעה טובה ומוצלחת, גב' ג' אם ל-3 ילדים בריאים, התקבלה לחדר לידה; הלידה התנהלה באופן שגרתי והתינוק נולד כשהוא מקבל ציון "אפגר" גבוה (סולם הערכה להתאקלמותו של היילוד באוויר העולם).
דקות לאחר לידתו החלה להסתמן מצוקה נשימתית שהלכה וגברה וכבר בחדר לידה התינוק נזקק למתן חמצן סביבתי לאזור הנחיריים. הבדיקה הגופנית והבדיקה הנוירולוגית היו תקינות, למעט קולות נשימה מוחלשים וחרחורים גסים בזמן האזנה לריאות. במחלקה בוצע צילום חזה ותשובת הרופא הרנטגנולוג היתה שמדובר בתופעה בשם Wet Lung הבאה לידי ביטוי ב – Transient Tachypnea Of The Newborn.
מה זה אומר?
כלי הדם הריאתיים של התינוק מפרישים נוזל לרקמת התמיכה ומשם לתוך הבועיות (מתוך כך גם בועיות הריאה שלו מלאות בנוזל). עם הלידה, הלחץ על בית החזה ועל הריאות גורם לסחיטת הבועיות מנוזלים, בדומה לספוג שנסחט. השינויים ההורמונאליים המתלווים לזמן הלידה, הכוללים גם עלייה בהורמוני "הסטרס" ובייחוד אדרנלין, מביאים לכך שמתחוללת ספיגה מהירה של הנוזלים מהבועיות ושל אותם נוזלים סביב כלי הדם ברקמת התמיכה של הריאה. הדבר מתבצע באמצעות הפעלה הורמונאלית של משאבות נתרן – מים בדופן הבועיות.
תופעה זו של "ריאה רטובה" מורכבת מהימצאות נוזל הן בבועיות הריאה והן ברקמת התמיכה של הריאה שבתוכה נמצאים כלי הדם הריאתיים. "ריאה רטובה" נפוצה יותר ביילודים זכרים מאשר בנקבות, בתינוקות שנולדו במועדם אך גם בפגים ובעיקר במקרים שלאחר ניתוח.
האבחנה באמצעות צילום רנטגן תראה ריאות גדולות מעט, אוורור לקוי של הריאות, גודש ברקמת
התמיכה הריאתית ונוזל סביב מעטפת הריאה ובסדקים המבדילים בין אונות הריאה. לעתים נדירות יתפתח זיהום ריאתי מולד שעלול לתת תמונה רנטגנית דומה, ולכן יילוד זה יטופל גם באנטיביוטיקה עד לקבלת תשובת מעבדה שתשלול את הזיהום ותמקד את הטיפול בתופעת "ריאה רטובה" (באותה מידה של נדירות עשוי גם מום לב מולד לתת תמונה רנטגנית דומה ולכן כל יילוד שמציג סימני קוצר נשימה אלו יעבור גם בדיקת אקו לב ע״י קרדיולוג ילדים מומחה).
איך מטפלים?
הטיפול כולל מתן חמצן באוהל ולעתים שימוש בשיטות הנשמה מתקדמות יותר, כאשר המטרה היא להבטיח חמצון ואוורור נאות של כל איברי הגוף. כבר לאחר יממה ניתן יהיה להבחין בשיפור במצבו של היילוד ברוב המקרים כאשר ביום השלישי תיעלם המצוקה הנשימתית מאליה בדרך כלל. ערנות למצב זה וטיפול נאות יבטיחו שלא תהיה שום תופעת לוואי מיידית או נזק עתידי.
אשמח לדעת בבקשה אם "גינקוזאן" המכיל תמציות גינקו בילובה וג'ינסנג מותר לנשים בהריון?
חשוב לי להבהיר שאני בשליש הראשון בשבוע שישי ולקחתי עד היום באופן קבוע רטלין 30LA וכשהתבשרתי לפני כשבוע על ההיריון הפסקתי לקחת.
אני מאובחנת בבעיות קשב וריכוז מילדות ונוטלת הרבה שנים רטלין. כיום אני נמצאת בבחינות וזקוקה לתרופה לבעיות קשב וריכוז.
אשמח לתשובתכם.
לגבי תכשירים המכילים גינקו . אלו תוספי מזון ואין לי ידע לגבי השפעתם בכלל וגם לא לגבי הריון . רופא הנשים שלך עשוי לענות לך על שאלה זו . באשר לריטאלין הספרות הרפואית העדכנית דלה מאד בסוגיה זו . מספר הדיווחים מזערי והתינוקות שנולדו לאמהות שנטלו ריטאלין היו תקינים בגיל 6 חודשים אולם אין הנחיות בטיחות מבוססות . יש לציין שהנקה כאשר נוטלים ריטאלין בטוחה לפי דווחים אלו"
בנוסף העברנו את השאלה לד"ר ברוך מסינג מומחה במילדות גינקולוגיה ופריון ,מנהל יחידת האולטרא סאונד במרכז הרפואי מעייני הישועה. להלהן תשובתו:
"יש להפנות השאלה למרכז ליעוץ טרטולוגי (השפעת התרופות על העובר). בטלפון: 02-5082825 פקס: 02-6474822 "
רפואה שלמה,
שלום!
אני בחורה בת 23 ללא רקע בעייתי לא מעשנת וללא בעיות גנטיות עד כמה שידוע. לאחר הלידה גילו לי קריש דם בשחלה הימנית (בסיטי), קיבלתי קלקסן לכמה חודשים, נשלחתי לערוך מס' בדיקות גנטיות במרפאת קרישה (טרם הגיעו תוצאות), ונאמר לי שבשאר הההריונות ולאחר הלידה עליי לקחת קלקסן למניעה. האם זה חובה,האם אין פתרון אחר?אולי זה היה סתם מקרי וחבל שבכל הריון אני יעבור את הסיוט הזה
לעיתים אין פתרון אחר
אעליך להמתין לתוצאות בדיקות הדם ולפנות לרופא המטולוג שמתמחה בקרישיות יתר לקבל את הצעתו. כי אם הינך נשאית לקרישיות יתר יכול להיות גם קריש בשיליה של העובר ולכן חשוב להמתין לתוצאות המעבדה.
שלום וברכה,
בסיומה של ההנקה קיבלתי מחזור, אחרי 29 יום פעם נוספת, עכשיו איחור כבר כמעט של שבוע מהפעם השניה,
עשיתי 3 בדיקות ביתיות שיצאו שלילי ובדיקת דם 13.7, הרופאה לא רצתה לתת לי עוד בדיקת דם כי היא טוענת שזה לא הריון ואניאמורה לקבל מחזור…. תוך כמה זמן זה יכול לקרות? מתי אני אמורה לדאוג, אני חוששת ח"ו להריון מחוץ לרחם…. מה עושים???
שלום רב
בזמן הנקה ייתכן דמם לא סדיר.
כשיש איחור במחזור, יש עניין לשלול הריון. לעניות דעתי בדיקת בטא שלילית בדם תסייע להתרחק מהספק ולהוריד את מפלס החרדה.
בשורות טובות
שלום, אני בת 30, כחצי שנה אחרי לידה, ולאחרונה מרגישה חולשה וכבדות וכאשר אני עולה במדרגות אני מתעייפת מהר וחשה קושי בנשימה. יש לציין שמעולם קודם לכן לא חשתי בתחושות כאלה והייתי מסוגלת לצעוד מרחקים שלמים מבלי להתעייף כלל. אלו בדיקות נדרשות כדי לברר את הדבר?
עייפות לאחר לידה סיבות רבות. השכיחה ביותר היא אנמיה (חוסר דם) שמקורה בחסר ברזל. בדיקת דם פשוטה תענה לשאלה האם אכן יש אנמיה ומהי מידת המחסור בברזל. הטיפול יכול להיות על ידי תכשירי ברזל פומיים או במקרים של מחסור חמור, על ידי עירוי תוך וורידי של תמיסת ברזל.
סיבה נוספת ונדירה יותר לחולשה שלאחר לידה היא הפרעה בפעילות בלוטת התריס, כאשר תיתכן בעיה של יתר פעילות או תת פעילות. גם במקרה זה בדיקת דם אחת תענה על השאלה ותוכלי לדעת מהו מצבך. לגבי הטיפול – אם מדובר ביתר פעילות אז הטיפול הוא תרופתי ויש להתייעץ עם רופא מומחה פנימאי או אנדוקרינולוג, ואם האבחנה היא תת פעילות הטיפול פשוט יותר ונדרש תכשיר תחליפי המספק את הורמון בלוטת התריס במינון יומי הנקבע לפי בדיקות מעקב.
סיבה נוספת אך נדירה שיכולה לגרום לעייפות שלאחר לידה היא כשל של הלב, שכן קיימת מחלת לב שלאחר לידה שסיבותיה אינן ידועות והיא מתבטאת בהחלשת שריר הלב, ירידה בכושר ההתכווצות של השריר ובעקבותיה ירידה בכושר המאמץ וקוצר נשימה.
זיהוי הבעיה נעשה על ידי בדיקה קלינית של הלב ובאמצעות בדיקת פעילות ומבנה שריר הלב על ידי אקוקרדיוגרם. הבדיקה אינה מכאיבה והיא פשוטה לביצוע. נדרשת כמובן מיומנות של קרדיולוג על מנת לפענח את התוצאות.
הטיפול במקרה של כשל הלב כולל תרופות שהן יעילות למדי. כמו כן בחלק גדול מהמקרים חל עם הזמן שיפור בכושר ההתכווצות של שריר הלב.
אם בסקירת מערכות בשבוע 22 אמרו שהכל תקין ואז משבוע 28+ אמרו שעושה רושם לקיבה מוגדלת מזה אומר ? כל השאר חוץ מזה תקין כלומר כמות מים וכד' תקין!
תשובה לשאלה זו צריכה להינתן בראש ובראשונה ע"י רופא הנשים המטפל.
באופן כללי, רוב הסיכויים שאין לממצא זה משמעות ושהעובר תקין. עם זאת, במהלך ההריון המערכות של העובר ממשיכות להבשיל ולהתפתח ויתכן שיופיע ממצא חדש שלא נצפה בזמן הסקירה בשבוע 22.
לכן כשמתגלה ממצא חדש בבדיקת אולטרהסאונד הרבה רופאים בוחרים להפנות נשים לבירור ע"י סקירה מכוונת במרפאת הריון בסיכון
רפואה שלמה.
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
א'-ה'
8:00-18:00
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
ב', ה'
8:30-14:00
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים