טיפול בחרדה

שאלה

שלום, בעלי כבר במשך שנה מטופל ע"י כדורים לחרדות ודיכאון כרגע הוא אושפז מרצון בביה"ח ברזילי במחלקה הפסיכיאטרית הפתוחה. אך הוא מרגיש שאינו מקבל מענה מתאים כמו שיחות עם פסיכולוגים או עזרה לחזור לשיגרה ובנוסף אנו משפחה חרדית והסביבה לא מתאימה נודה לכם אם תוכלו לעזור לנו. המצב בבית קשה ללא בעל ואבא שמתפקד.
iconDoctorRound
תשובה
כל בן אדם יכול להגיע למיון כללי במרכז רפואי 'מעיני הישועה' כדי להבדק ע"י פסיכיאטר מומחה כל ימי השבוע (א-ה) בין שעות 9:00-14:00 או יום שישי 9:00 עד 12:00 ונבדוק את הצורך לאשפוז או הפניה למרפאה או אשפוז יום. בנוסף, אפשר להפנות ישר למרפאת חיבה או אשפוז יום פסיכיאטריה למענה לטפול. במידה שמישהו באשפוז ומבקש לעבור אלינו לאשפוז בהסכמה, המטופל או משפחתו צריך להפנות לרופא המטפל כדי לבקש העברה. הרופא יתאם ויסדר העברה למחלקת אשפוז במעייני הישועה במידה שמתאים למצב הקליני.

עוד שאלות בנושא

שלום, אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות , שבעקבות זאת יש לי תאבון מוגבר מאוד,מה לעשות? תודה
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
צריך לבדוק עם הפסיכיאטר מטפל לעבור לכדורים שפחות מגביר את התאבון. בהצלחה

שלום.
רציתי להתייעץ לגבי סוג הטיפול שאני צריכה והאופן בו זה יתבצע.
אני שנתיים וחצי לאחר סיום של טיפול של שנה וחצי בהפרעת אכילה מסוג בולימיה נורבוזה(לא בטוחה שזאת האבחנה המדוייקת כי בזמנו לא כל כך התעניינתי בכותרת, אבל נדמה לי שזאת הייתה האבחנה. לא סיימתי לגמרי את התהליך אבל מסיבות שונות הוא הסתיים בכל זאת) בכל מקרה, במשך שנתיים וחצי התמודדתי בהצלחה עם הסימפטומים וכן עם כל הפן הרגשי והנפשי של זה, אבל בחודשים האחרונים יש לי רגרסיה בשני הדברים ( תופעות של ההפרעה(בולמוסים,צומות, פעילות מפצה אבל ב"ה ללא הקאות)+ הצפה רגשית חזקה של דברים מהעבר בשילוב עם דברים מההווה שלפעמים מובילה לפגיעה עצמית שאינה מסכנת חיים) ודברים חדשים שמופיעים כגון: קוצרי נשימה, חרדות, הזעת יתר, ומשהו שאני לא יודעת להגדיר אותו- מעין ניתוקים כאלה מהמציאות לכמה שניות. רציתי לשאול כמה דברים:
א. האם הדברים הנוספים קשורים או שזה עניין אחר לגמרי? האם יכול להיות שאני מגזימה ולא מדובר בחזרה להפרעה אלא בסתם הרגלים לא טובים כמו שיש לכל אחד לפעמים?
האם ליחס להם חשיבות או שאני סתם לחוצה כי זה מופיע כל הדברים יחד?
ב. האם הטיפול הנכון הוא שוב מרפאה או שבגיל ובמצב הנוכחי כדאי לפנות לאפיק אחר?
ג. אם הפתרון הוא מרפאה- האם יש אפשרות לפנות ישירות למרפאה בלי קופ"ח? אנחנו גרים במקום קטן ואני רוצה שכמה שפחות אנשים ידעו על כך.
ד. האם בגיל 21 עדיין מחייבים שההורים יהיו חלק מהתהליל או שאפשר לעשות את זה לבד?
ה. הטיפול בגיל הזה הוא במרפאה להפרעות אכילה או במרפאה להפרעות נפשיות?
ו. מהו אופן הטיפול? טיפול מסוג אחד או כמה? איזה סוגי טיפול? כמה זה עולה? באיזה ימים אפשר להגיע? האם אפשר להגיע אחה"צ/ ערב? מה יקרה אם לא אטפל בזה? יכול להיות שזאת פשוט תקופה לא טובה שתעבור מעצמה?
האם יש *רופא* שניתן להתייעץ איתו לפני החלטה על טיפול/ לא טיפול? (לא פקידת קבלה) האם יש המלצות מקדימות לדברים שניתן לעשות בינתיים כדי לאזן את המצב? (הבנתי שתהליך הקליטה לטיפול לוקח הרבה זמן ואני חוששת מהתדרדרות למצב הקודם) האם יש אפשרות לשלם במחיר של הקופה אבל לא דרך הקופה כדי שהורי לא ידעו על הטיפול?

תודה רבה וסליחה על כל השאלות.

מקווה שזה באמת המקום המתאים ושלא בזבזתי את הזמן שלכם.
מאוד מתנצלת אם כן.

iconDoctorRound
ציפי בורנשטיין

בוקר טוב,

ממליצה לפונה היקרה לפנות למרפאת הפרעות אכילה בטלפון 073-3398126

כדאי להתחיל אינטייק מסודר ולהתחיל טיפול שהמצב לא ייצא משליטה.

מעל גיל 18 אין מחויבות של שיתוף ההורים בתהליך.

בהצלחה,

שלום רב, האם יש לכם מחלקה שמיועדת לאשפוז קצר של נפגעות תקיפה מינית? תודה!
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
לגבי שאלתך – אשפוז לא, טיפול כן
טיפול בחרדה

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

טיפול בחרדה

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא