אינסולין והשמנה

שאלה

שלום,
לפני כשבועיים עשיתי בדיקת דם והיום קיבלתי את התוצאות שם נרשם שערך הגלוקוז שלי 101, את התוצאות קיבלתי בעצמי ולכן כל כך הייתי מודאגת מהעניין הזה, אבל אז אמי התקשרה עליי ( לאחר שראתה את הבדיקות) ואמרה שאצטרך לשנות את התזונה שלי ולא לאכול סוכר, אני בריאה וכמעט לעולם חולה ולא בעודף או תת משקל.

לפני הבדיקה הייתי בצום של כשמונה שעות והבדיקה נעשתה ביום חמישי כלום נבדקה רק שלושה ימים לאחר מכן ביום ראשון. עצם הבשורה והתוצאה מאד מכאיבה לי ומפחידה אותי, קראתי קצת באינטרנט שם היה כתוב שאני חולה בטרום סוכרת ושרוב הסיכויים שיהיה לי את המחלה. שכעת עליי לשנות כמעט לחלוטין את התזונה שלי (נאמר שפירות ומיצים לא כדאי לאכול ) .

הדבר מאד מפחיד אותי אמנם סבתי סובלת מסכרת אבל היא ניהלה אורח חיים מאד לא בריא והיא מאד שמנה. האם המשמעות של ערך 101 שיצאה לי היא באמת כמו שכתוב באינטרנט? האם אפשרי שהתוצאות בבדיקה היו חד פעמיות?

תודה

iconDoctorRound
תשובה

שלום,
1.      תמיד ניתן לחזור על בדיקת דם בצום של 8 שעות (ניתן לשתות רק מים בשעות אלו) ולוודא שוב את מהימנות הבדיקה
2.      לפנות בבקשה לרופא המטפל עם תשובה נוספת ולבקש במקביל ביצע בדיקת סוכר ב 3 החודשים האחרונים – המוגלובין מסוכרר hba1c
3.      לבדוק יחס גובה ומשקל ואם קיים עודף משקל לנסות תחת ליווי דיאטנית לשמור על תזונה מתאימה
4.      להתחיל במקביל פעילות גופנית אירובית – כהליכה מהירה לפחות 30 דקות ולפחות 5 פעמים בשבוע
5.      הסיכון אם אכן קיים סוכר גבולי וסוכרת במשפחה להופעות סוכרת מסוג 2 – בעתיד קיים, אבל ניתן ב 66% למניעה על ידי דיאטה מתאימה ופעילות גופנית !
רפואה שלמה !

עוד שאלות בנושא

בהריון שבוע 27 לקראת לידה 10 בעז"ה עם סוכרת הריון בפעם הראשונה, ערכי הסוכר אחרי ארוחות עפ"י תפריט דיאטטי לרוב מאוזנים. הבעיה היא ערכי הסוכר בצום, בבוקר שלרוב נעים באזור ה-94. מבחינת רופאת הריון בסיכון שאצלה אני מטופלת עד ערך של 95 זה עדיין נחשב תקין. ממה שקראתי אני רואה שהדעות חלוקות, אשמח לשמוע גם את התייחסותך המקצועית האם זה עדיין תקין. תודה רבה

iconDoctorRound
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

95 זה ערך הסף המקובל בצום

שלום, אני חולה סוכרת וסובל מפצע בכף הרגל כבר חצי שנה. קיבלתי טיפול במשחות ובתחבושות, ואין שיפור במצב. האם אפשר לרפא את הפצע? תוך כמה זמן? תודה,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
בהחלט כן, אפשר לרפא את הפצע הזה בתוך חודש עד 6 שבועות, באמצעים מיוחדים, לדוגמה – שימוש במדף הליכה מיוחד. אפשר לעשות זאת במסגרת היחידה לטיפול בכף רגל סוכרתית במעייני הישועה.
שלום, במשך תקופה ארוכה שיש לי מספר סימפטומים שמפריעים לי מאד, שמחריפים בחודשים האחרונים: חם לי (מזיעה מחום שלאחרים קר), נשירת שיער ובעיות שינה(קושי להרדם, התעורוריות ,איכות שינה ועייפות). הלכתי בעבר לרופא (משפחה ואנדרוקולוג) דרך הקופה לאומית -ולא נמצאו ממצאים בבדיקות דם, עשיתי גם בדיקות הורמונאליות שנמצאו תקינות, אך הסימפטומים ממשיכים ברמה, שפוגעת באיכות חיים שלי. אמא שלי טופלה אצלך והציעה אולי תוכל לעזור, אולי יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות מלבד בדיקות הדם, ואם יעזור להגיע לתור-אילו בדיקות כדאי לעשות לפני. (לאמא שלי היה היפר בלוטת הטריס שאיבחנו בשנות ה20) בתודה מראש,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
התלונות והסיפור המשפחתי עשויות להתאים ליתר פעילות בלוטת המגן(בלוטת התריס או התירואיד) על מנת להוכיח זאת אבקשך לפנות לרופא/ת המשפחה ולבצע תפקודי תריס עדכניים. אם אכן תימצא פעילות יתר של בלוטת המגן יהיה צורך להמשיך בירור (מיפוי תירואיד) וטיפול בהתאם.
אינסולין והשמנה

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

אינסולין והשמנה

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא