אינסולין מסוג לנטוס

שאלה

שלום,

ביחס למאמר שנכתב על היתרונות של השימוש באינסולין, קראתי שבוצעו מחקרים שמראים כי אינסולין מסוג לנטוס יכול לסרטן. האם יש אכן ראיות לכך?
האם היה או יש חשד כלשהוא ללנטוס כחומר מסרטן?

שאלה נוספת: אני עצמי כבת 51 סובלת מסכרת וטופלתי משך מס' שנים לא מבוטל בג'נואט וגלוקופאז. לאחרונה (גם בגלל אי שמירה על דיאטה ואי פעילות גופנית ולחץ) ערכי הסוכר עלו מאוד (H1c הגיע ל 12). רופאה אנדוקרינולוגית המליצה להפסיק את הג'נואט בגלל חשש שזה עלול לגרום לדלקת בלבלב ועומדת על כך שאקח אינסולין לנטוס. אני לא כ"כ משוכנעת ששווה לי לאור תוצאות המחקרים . הורדתי את הג'נואט ונוטלת גלוקופאג עד 3 כדורים ליום. מעדיפה להמשיך לנסות להגיע לאיזון באמצעות דיאטה ופעילות אבל לאור הערכים חוששת שצריכה כדור נוסף.
רציתי לדעת איזה כדור יכול להתאים שאין לו תופעות לוואי משמעותיות כמו השמנה, היפו, פגיעה בלבלב. אני בת 51 והסכרת נתגלתה אצלי בגיל 37 . תודה על ההתייחסות בהקדם האפשרי.

iconDoctorRound
תשובה

שיעור ההיארעות של סרטן לבלב גבוה פי חמישה בין חולי סכרת לאנשים בגיל דומה ללא סכרת. הסיכון לפתח סרטן עולה עם הגיל ועם משך המחלה אך אינו תלוי בסוג הטיפול.

אינסולין הואשם לא פעם בכך שהוא עשוי להחיש התפתחות גידולים סרטניים. אין לכך כל הוכחה. מחקרי אוכלוסייה גדולים, מבוקרים היטב, לא הראו כל הבדל בשיעור היארעות סוגי סרטן בין המטופלים באינסולין לבין אלה שטופלו בתרופות אחרות .

לכן, אין כל סיכון ליטול אינסולין אם הדבר נדרש על מנת להשיג איזון טוב של הסוכר.
הנזק מאיזון לקוי עולה עשרות מונים על כל תופעת לוואי ממשית או תיאורטית של השימוש באינסולין.

השואלת טועה אם היא מסרבת לטיפול באינסולין.

קיימת כמובן אלטרנטיבה טובה יותר והיא להתחיל בדיאטה חריפה, לרדת במשקל ולעשות פעילות גופנית ואז לא יהיה צורך באינסולין.

כל זמן שאיזון הסוכר גרוע עדיף אינסולין על פני תרופות אחרות.

רפואה שלמה !

עוד שאלות בנושא

בהריון שבוע 27 לקראת לידה 10 בעז"ה עם סוכרת הריון בפעם הראשונה, ערכי הסוכר אחרי ארוחות עפ"י תפריט דיאטטי לרוב מאוזנים. הבעיה היא ערכי הסוכר בצום, בבוקר שלרוב נעים באזור ה-94. מבחינת רופאת הריון בסיכון שאצלה אני מטופלת עד ערך של 95 זה עדיין נחשב תקין. ממה שקראתי אני רואה שהדעות חלוקות, אשמח לשמוע גם את התייחסותך המקצועית האם זה עדיין תקין. תודה רבה

iconDoctorRound
ד"ר שני חן בוכובזה
רופאת נשים בכירה באגף נשים ויולדות

95 זה ערך הסף המקובל בצום

שלום, אני חולה סוכרת וסובל מפצע בכף הרגל כבר חצי שנה. קיבלתי טיפול במשחות ובתחבושות, ואין שיפור במצב. האם אפשר לרפא את הפצע? תוך כמה זמן? תודה,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
בהחלט כן, אפשר לרפא את הפצע הזה בתוך חודש עד 6 שבועות, באמצעים מיוחדים, לדוגמה – שימוש במדף הליכה מיוחד. אפשר לעשות זאת במסגרת היחידה לטיפול בכף רגל סוכרתית במעייני הישועה.
שלום, במשך תקופה ארוכה שיש לי מספר סימפטומים שמפריעים לי מאד, שמחריפים בחודשים האחרונים: חם לי (מזיעה מחום שלאחרים קר), נשירת שיער ובעיות שינה(קושי להרדם, התעורוריות ,איכות שינה ועייפות). הלכתי בעבר לרופא (משפחה ואנדרוקולוג) דרך הקופה לאומית -ולא נמצאו ממצאים בבדיקות דם, עשיתי גם בדיקות הורמונאליות שנמצאו תקינות, אך הסימפטומים ממשיכים ברמה, שפוגעת באיכות חיים שלי. אמא שלי טופלה אצלך והציעה אולי תוכל לעזור, אולי יש בדיקות נוספות שאפשר לעשות מלבד בדיקות הדם, ואם יעזור להגיע לתור-אילו בדיקות כדאי לעשות לפני. (לאמא שלי היה היפר בלוטת הטריס שאיבחנו בשנות ה20) בתודה מראש,
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
התלונות והסיפור המשפחתי עשויות להתאים ליתר פעילות בלוטת המגן(בלוטת התריס או התירואיד) על מנת להוכיח זאת אבקשך לפנות לרופא/ת המשפחה ולבצע תפקודי תריס עדכניים. אם אכן תימצא פעילות יתר של בלוטת המגן יהיה צורך להמשיך בירור (מיפוי תירואיד) וטיפול בהתאם.
אינסולין מסוג לנטוס

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

אינסולין מסוג לנטוס

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא