פגיעת ראש – משולש קושינג

שאלה

שלום לך, איני יודעת אם זה המקום לשאול שאלה שהיא יותר מקצועית מאשר עזרה באיזשהו מקרה אבל אנסה את מזלי. הנני חובשת במד"א ולאחר תחקיר רחב באינטרנט ועם פארמדיקים הבנתי שרק נוירולוג יוכל לענות לי תשובה חד משמעית. מעניין אותי מאוד לדעת מדוע בפגיעת ראש שיוצרת לחץ תוך גולגולתי מוגבר נוצרים דווקא התסמינים הבאים: לחץ דם גבוה, דופק איטי, נשימות לא סדירות(משולש קושינג בקיצור). *ברור לי למה הלחץ דם גבוה( מכיוון שאין פריפוזיה מספקת למוח) *ברור לי למה הנשימות לא סדירות (הבנתי שיש פגיעה כלשהי במרכז הבקרה שנשמצא בתחתית גזע המוח וזה החלק שיכול להימחץ ולהיפגע הכי בקלות במצב כזה). *לא ברור לי למה הדופק נעשה איטי. 1. אם זה בגלל גירוי של מרכז הבקרה על מערכת הדם וכו שגם נמצא ליד מערכת הנשימה, למה רק הדופק נהיה איטי וזה לא משפיע על לחץ הדם בשום צורה? 2. אם זה קשור למצב שהמערכת הסימפטטית מופעלת ומפעילה במקביל כדי לאזן את הגוף את המערכת הפראסימפטטית ואז בגלל זה הדופק נהיה איטי. אז למה זה לא קורה בכל מצב חירום בגוף? הרי לפי מה שאני יודעת בכל מצב חירום אחר גם הדופק וגם הלחץ דם מוגברים תחילה(כמו שקורה לפני משולש קושינג) -אז למה זה קורה רק פה שהדופק פתאום נהיה איטי בלי סיבה הגיונית חוץ מהסיבה שהמערכת הפראסימפטטית החליטה לאזן אותו פתאום-למרות שהגוף לכאורה עדיין במצב חירום? 3. האם זה קשור לזה שיש יחסים הפוכים בין לחץ הדם והדופק בדרך כלל? (וכל נושא הPERLOAD). הבנתי שלא חייב להיות קשר בין לחץ דם ודופק וזה תלוי מקרה אז זאת מכתחילה נראית לי תשובה שאני פוסלת. תודה לך מהקדשת הזמן לקריאה, אני מתנצלת מראש אם זה לא במקום. אני פשוט מאוד מתעניינת בנושא וזאת שאלה שמציקה לי מאוד. לא מצאתי אליה שום תשובה שתיתן את המנוח ללמה קורה מצב שכזה דווקא.
iconDoctorRound
תשובה
"השילוש הקדוש " שתארת ידוע בשם תסמונת cocher cushing  או הרפלקס ע'ש cushing  . תוכלי לקרוא על כך בפרוט בכל מאגר מידע או בכל אנציקלופדיה .

עוד שאלות בנושא

שלום, לפני כחודשים עברתי מן אירוע מוחי אך לא ידעו היכן בדיוק הבעיה נאמר לי שאולי בכלל מדובר בהתקף של מגרינת האאורה. לאחר בדיקת MRI נאמר לי שיש אסיטמריה בין המערכת השמאלית לימנית השמאלית קטנה יותר שלחו אותי בנוסף לבדיקות עיניים ורופא העיניים שלח אותי לבדיקת שדה ראיה ושם נאמר לי שבעין ימין קיימת סקוטומה יחסית ברביע נזלי עליון האם יש קשר בין השתים ? תודה
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
סקוטומה היא בשדה הראיה שבו לא רואים . כעין כתם שחור כאשר הוא קטן הנבדק לא מרגיש בכך . אין לזה קשר לממצא ב-MRI

שלום,

לפני 17 שנה כשהייתי בת 9 חליתי בגיליאן ברה והייתי מאושפזת בשניידר שלושה שבועות לאחר שהשתחררתי המשכתי לעשות פיזיותרפיה במשך שנה עד שחזרתי לתפקוד מלא והחלמתי מהמחלה. אני רוצה להתחסן לקורונה וראיתי שאחד התסמינים האפשריים מהחיסון זה גיליאן ברה רציתי לדעת אם זה שחליתי בעבר יכול להוות סיכון גבוה יותר שזה יחזור מהחיסון? (הבנתי שיש מקרה אחד בארץ של מישהו שקיבל גיליאן ברה לאחר שחוסן).
ואם חס וחלילה אני אקבל שוב גיליאן ברה מהחיסון האם זה אומר שזה יהפוך להיות כרוני? כשחליתי כשהייתי קטנה הרופאים אמרו שאם זה יחזור במהלך השנה הראשונה מאז שהבראתי זה יהיה כרוני.

רציתי לדעת אם יש לכם מידע על הקשר בין חיסון לקורונה וגיליאן ברה?
האם ידוע על אנשים שהתחסנו שהיה להם בעבר גיליאן ברה והאם החיסון השפיע עליהם?
האם ההמלצה היא להתחסן או שעדיף כרגע לחכות ולא להתחסן?

תודה

iconDoctorRound
אליהו פטריק סורקין

לא להתחסן

שלום,

אני מקבל טיפול חדשני נגד גרורות של סרטן ערמונית (לוטיציום-177).
תופעת הלוואי היחידה היא ירידה בייצור כדוריות הדם במוח העצם, ומכאן המוגלובין נמוך 9.5, ברזל נמוך וכו'. התוצאה היא חולשה, ומה שמפריע יותר – הפרעות בקצב הלב. קראתי שזה אופייני לפנציטופניה.
התחלתי לקחת 2 מ"ג ליום של דקסמטזון, וזה חולל פלאים. החולשה נעלמה, הפרעות הקצב נעלמו. אני מרגיש מצוין.
השאלה היא האם שימוש ממושך במינון זה יכול לגרום נזקים? מה לבדוק בכדי לוודא שלא מתפתח נזק סמוי?
(ידוע לי שההפסקה חייבת להיות הדרגתית).
תודה!!!

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

יש אכן נזקים אפשריים לטיפול ממושך בסטירואידים .

1. השמנת יתר , תיאבון מוגבר , אי שקט פנימי בתחילת הטיפול

2. עליה ברמת הסוכר , בלחץ הדם , נטילת סידן מהעצמות

3.  דיכוי חיסוני וסף נמוך לזיהומים . סכנת קטרקט

במצבך הסטירואידים הם עוגן ההצלה שלך .

אני סמוך ובטוח שרופאיך ערים לכל הנ"ל ולכן הם בוודאי ידריכו אותך כיצד להמעיט בתופעות הלוואי .

אתה צודק באשר להפסקת הטיפול שחייב להיעשות בהדרגה עם ירידה איטית מאד במינון עד הפסקת הטיפול ככל שניתן.

לבריאות

פגיעת ראש - משולש קושינג

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

פגיעת ראש - משולש קושינג

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא