קטגוריות חיפוש, שאלות ותשובות
שלום רב נמצאת כרגע בויאטנם בעיר לא מאוד מפותחת! וסובלת מדלקת גרון, יש לי מוגלה לבנה על השקדים. אתמול היה לי חום אך היום כבר לא..מגרגרת מי מלח ושותה כדורי אקמול וכמובן שותה הרבה תה..הבאתי אנטיביוטיקה (מוקסיפן) מהבית ותוהה אם יש טעם להשתמש כיוון שאיני רוצה ליטול אנטיביוטיקה על דעת עצמי אך אין פה רופא שניתן לסמוך על אבחנתו. תודה
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שלום רב. ליטול את המוקסיפן, שלוש כמוסות ליום. במשך 10ימים. רפואה שלמה !
שלום, בני בן השנתיים סובל מגיל שמונה חודשים מדלקות אזניים חוזרות. הדלקות מתבטאת בהפרשות מוגלתיות מהאוזן ללא חום או כאבים. לעיתים אין אפילו הפרשות אלא רק ריח רע מן האוזן. רופא א.א.ג אמר לנו כי החיידק שיש לו הוא חידק עמיד לאנטיביוטיקה ועל כן לא מועילים לו טיפות אוזניים שונות ואנטיביוטיקה דרך הפה. בשלב זה הומלץ לנו להתאשפז על מנת לקבל טיפול אנטיביוטי למשך שבוע ימים. רופא הילדים שלנו טוען כי רצוי ביותר לקבוע קודם תור לניתוח כפתורים ורק שבוע-שבועיים לפני הניתוח לעבור את הטיפול האנטיביוטי דרך הוריד מאחר והטיפול עוזר לטווח זמן קצר מאד. נשמח לשמוע את דעת המומחה בענין. האם אכן הטיפול דרך הוריד הוא קצר טווח או שהוא כן יכול לתת מענה לבעייתנו. תודה רבה מראש על התשובה.
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שלום יש ילדים שעוברים תקופה לא קלה עם דלקות אוזנים חוזרות למרות שהילד לא מתלונן על כאבים או חום כי יש הפרשות, רוב הזמן הטיפול שאני ממליצה זה קודם כל שאיבה של כל המוגלה כדי לראות היטב את העור התוף ולתת טיפול אנטיביוטי לתקופה ארוכה אבל לפעמים צריך בדיקת אאג כל שבוע כדי לראות איך האוזן מגיבה לטיפול. לפעמים אין ברירה צריך להכניס כפתורים אבל יש סיכוי גבוה של נקב תופית ושהפרשות מוגלתיות ממשיכות למרות הניתוח. ממליצה על קביעת תור במרפאת אף אוזן גרון במעיני הישועה לקבלת טיפול. המשך יום נעים. בברכה

שלום,

לבני יש דלקות אוזניים חוזרות ונשנות (כמעט פעם בחודש בשנתיים האחרונה). מהי התופעה ואיזה טיפול כדאי לעשות ?
בנוסף, לאחר בדיקת שמיעה שנעשתה לו נראתה ירידה קלה בשמיעה ואני חוששת מאוד.

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום
יש להפנות לבדיקת א.א.ג. כדי לשקול ניתוח כפתורים. סבל מדלקות אוזניים חוזרות אינו טוב לילדך. בנוסף, ירידת שמיעה יכולה לגרום לאיחור התפתחותי.
אני ממליצה לקבוע תור למרפאת אף אוזן גרון.

בברכה

שלום רב קמתי היום בצהריים מהשינה עם אוזן סתומה וכואבת די התעלמתי מזה והמשכתי הלאה. ובערב התחילו כאבים מאוד חזקים אולי בגלל ששתיתי חלב אולי בגלל ששכבתי. אמא שלי שמה לי טיפה מטיפות אוזניים שהיה לנו בבית. אז קראתי טיפים להעביר את הכאב ואמרו לקחת מגבת לשפוך עליה מים חמים ולכסות בעוד מגבת ולשים על האוזן שהחימום מעביר את הכאב. עשיתי כך כאב לי בצורה נוראית הרגשתי כאילו פקק או משהו השתחרר לי ומאז יש לי דימום באוזן שלא נפסק החלפתי כמה פעמים צמר גפן בתוך האוזן ועדיין יורד דם. יכול להיות שקרה משהו לעור התוף? ממה זה נובע? ומה אפשר לעשות?
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
שלום את מתארת מחלה שכיחה שנקראת בולוס מרינגיטיס יש כאבים, אוזן סתומה ולחץ באוזניים. הכי חשוב יש גם דימומים מעור התוף. הגורם הוא וירוס  שגורם לשלפוחיות מליאות בדם בעור התוף. צריך ללכת לרופא א.א.ג בקופה שיבדוק וייתן טיפול מתאים, לרוב טיפות אנטיביוטיות לא צריך לדאוג אין פגיעה בעור התוף. לא מומלץ במקרים אלה להכניס טיפות לא מוכרות לאוזניים, או להשתמש במגבת חמה בברכה,

בתי בת 4 וחצי מדברת כ"מצוננת" מחליפה את האותיות מ ב-ב' ו-נ ב-ד'. ללא הפרשה של נזלת מהאף . נושמת רוב הזמן מהפה ללא נחירות בלילה.
לפני כשנתיים נותחה בניתוח כפתורים ולא נראה אדנואיד מוגדל. כיום היא ללא הכפתורים וללא נוזלים. מה יכולה להיות הסיבה לדיבור המצונן? ואילו בדיקות יכולים לעזור בפתרון הבעיה.
תודה מראש

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום
הנשימה הטובה היא נשימה דרך אף ולא דרך הפה, במקרה ויש אדנואידים מוגדלים צריך להוריד אותם.

אם לא, כנראה שיש חולשה בשרירים שלה חיך והילדה צריכה עזרה אצל קלינאית תקשורת,
באופן כללי הבעיה דורשת בדיקת אף אוזן גרון. אני ממליצה לקבוע תור למרפאת אף אוזן גרון.

בברכה

שלום, רציתי לדעת בבקשה מהו דום נשימתי ?

תודה

iconDoctorRound
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

דום נשימה חסימתי בשינה ונחירות

דום נשימה בשינה הוא מצב של הפסקות נשימה בזמן שינה. בשל חסימת נתיב האוויר.
זהו מצב המסכן את הבריאות של האדם. דום נשימה בשינה מעלה שכיחות של יתר לחץ דם, מחלות לב ושבץמוחי פי 2 ויותר.
הסיבות לדום הנשימה הם חולשת שרירי הלוע, שמתרחשת בזמן השינה, כתוצאה מכך יש צניחה של החיך וחסימת נתיב האוויר. מנגנון נוסף לחסימה הוא צניחת הלשון אחורה וע"י כך נוצרת חסימה של פתח הלוע.
הדבר גרום לחסימת נתיב האוויר ולהפסקות נשימה בשינה. נחירות, שהן הסימן הבולט לכך שיש הפרעות בשינה, נגרמות כתוצאה מרטט של שריר הלוע בשל חולשתם.
מהם הסימנים של אדם נוחר הסובל מדום נשימה בשינה?

כפי שצוין קודם כל אדם שנוחר בשנתו , סובל גם מהפרעות בשינה. אך אנשים שהם גם עייפים במשך היום, או שמתעוררים בלילה עם תחושת מחנק בגרון, או שבן הזוג שם לב שהם נחנקים בזמן השינה סובלים מדום נשימה בשינה בנוסף לנחירות.
פעמים רבות האדם לא מרגיש שהוא נחנק, ורק בן הזוג בבוקר מספר לו על צורת השינה שלו.
כיצד מאבחנים דום נשימה חסימתי בשינה?

הדרך הטובה ביותר, היא מעבדת שינה. במעבדה בודקים את מספר הפסקות הנשימה בשינה, וכן את ירידת אחוז החמצן בדם.
בהתאם לבדיקה זו, ניתן לדעת אם מדובר בדום נשימה קל, בינוני או חמור. ככל שדום הנשימה קשה יותר כך הסכנה הבריאותית עולה.
כיצד ניתן לטפל בדום נשימה חסימתי בשינה?
צורת הטיפול תלויה בראש וראשונה בחומרת דום הנשימה.
בדום נשימה חמור, שמוגדר מעל 30 הפסקות נשימה בשעה (כל 2 דקות!) הטיפול המועדף הוא מסכת CPAP. מדובר במסכה ששמים על האף והיא מחדירה אוויר בלחץ לצורך פתיחת החסימה בלוע.
בדום נשימה קל על בינוני ניתן להשתמש בניתוח או בהתקן דנטאלי.
ההתקן הדנטאלי הוא פלטה ששמים על השיניים בזמן השינה בלבד, והיא מקדמת את הלסת התחתונה קדימה. כתוצאה מכך הלשון שמחוברת ללסת התחתונה מקודמת, ובכך נמנעת צניחת הלשון ומעבר האוויר נפתח.
טיפול כירורגי
היתרון של טיפול כירורגי הוא שהניתוח פותר את הבעיה ללא קשר למכשירי עזר. הן מסכת ה CPAP והן ההתקן הדנטאלי עוזרים כל עוד האדם משתמש בהם. הניתוח עוזר ללא תלות במכשירים אלה.
הניתוחים נעשים בהתאם למקום החסימה:

אף
אנשים נוחרים הסובלים מאף סתום בשל מחיצה סוטה, או ריריות תפוחות עוברים ניתוח לפתיחת מעבר האוויר באף.

חיך
הניתוח בחיך מתאים לכל האנשים שסובלים מדום נשימה ונחירות. זאת מאחר ושריר החיך הרוטט גורם לנחירה ולחסימת מעבר האוויר. בניתוח חותכים ריריות עודפות משני צידי העינבל, ואת העינבל עצמו. כתוצאה מכך מתרחב פתח הלוע ושריר החיך מתחזק. הניתוח מבוצע בשיטת Coblation. שיטה שעושה שימוש  ביוני מים, ומאפשרת חיתוך בריריות בלי לגרם לכוויה מקומית.

הקטנת בסיס לשון
מדובר במקרים בהם יש דום נשימה בינוני, (15-30 הפסקות נשימה בשעה). במקרים אלה לרוב יש מעורבות גם של בסיס הלשון. הניתוח מבוצע בשיטת Coblation. מחדירים אלקטרודה לבסיס הלשון במספר מקומות ועל ידי כך גורמים להתכווצותו ולהרחבת מעבר האוויר בלוע.
ההחלטה על סוג הטיפול נעשית רק לאחר בדיקה יסודית שמבוצעת על ידי רופא א.א.ג. הרופא. בעזרת סיב אופטי, בודק את האנטומיה של האדם הנוחר, ובהתאם יכול להחליט על סוג הניתוח. האם זה ניתוח חיך בלבד או ניתוח משולב גם של האף ושל בסיס הלשון.

 

לסיכום:

בעיה של נחירות ודום נשימה חסימתי בשינה היא קודם כל בעיה בריאותית.
הדרך הטובה ביותר לברור הבעיה היא ע"י בדיקת רופא א.א.ג. בעזרת סיב אופטי, ובדיקה במעבדת שינה.

ככל שדום הנשימה חמור יותר כלומר יש יותר הפסקות נשימה בזמן השינה כן הסכנה הבריאותית גדולה יותר.
הטיפולים נחלקים לטיפולים כירורגיים: אף, חיך ובסיס לשון, וטיפולים לא כירורגיים כמו מסכת CPAP, והתקן דנטאלי.

אנחנו ביחידת א.א.ג. במעייני הישועה נותנים שרות מיוחד לאנשים הנוחרים או הסובלים מדום נשימה, מרפאת השינה מנוהלת על ידי ד"ר פרנסין פרטוש, רופאת א.א.ג. בכירה.
במרפאה זו האנשים ייבדקו, יישלחו למעבדת שינה ובהתאם לתוצאות יקבלו את הטיפול הרפואי המתאים להם.

שלום,
לפני שבוע נולדה לי בת עם אף עקום.
הרופא בביה"ח אמר שזה מתנוחה ברחם. רופאת ילדים שראתה אותה אמרה שהמחיצה עקומה ושבגיל הזה עוד יש מה לעשות כדי לעצב את האף אחרת..

אשמח לדעת למי לפנות ומה אפשר לעשות?!

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום
'בדרך כלל האף יכול להפגע תוך כדי לידה ואפשר לנסות להחזיר אותו במקום מיד אחר לידה ע" רופא(ת) א.א.ג. אבל זה לא תמיד מצליח .

אני ממליצה בכל זאת בדיקת אף אוזן גרון  במרפאת אף אוזן גרון.

בברכה

שלום,

הבן שלי בן 17 הוא סובל מאף סתום, נזלת שקופה וכאבי ראש.
טיפולים בתרופות שונות ובתרסיסים לא שיפרו את מצבו. אני אובדת עצות, כיצד ניתן לעזור לו.

תודה.

iconDoctorRound
מומחי המרכז הרפואי מעיני הישועה

בנך, קרוב לוודאי סובל מאלרגיה ומהסיבוכים הנלווים אליה. נזלת שקופה, התעטשויות וגרד באף ובחיך הם תסמינים אופייניים לאלרגיה. כתוצאה מהאלרגיה ריריות האף מתנפחות, עקב כך נגרמת חסימה הן של מעבר האוויר באף והן של ניקוז הסינוסים.
דבר זה, הוא הגורם לאף סתום ולכאבים באזור המצח, הלחיים, השיניים וסביב העיניים.
הטיפול התרופתי באלרגיה עוזר רק באופן חלקי וזמני

הטיפול התרופתי באלרגיה עוזר רק באופן חלקי וזמני. הוא יעיל בעיקר באלרגיה קלה הנמשכת זמן קצר. אולם, במקרים של אלרגיה קשה או אלרגיה המלווה בסימנים של אף סתום וכאבי סינוסים, הטיפול היחיד האפקטיבי, הוא על ידי טיפול כירורגי.
רפואת ה-אף אוזן וגרון התפתחה מאוד בשנים האחרונות במענה למקרי אף סתום ובעיות בסינוסיטיס.

שיטת הקובלשיין
כאן עושים שימוש בטכנולוגיה חדישה שפותחה לאחרונה, בשם Coblation, שהוא מכשיר שבעזרתו מצליחים לשייף בצורה המדויקת ביותר את הרירית מהאף החולה, תוך שימוש באנרגיה המופקת מיוני המים. מכשיר זה מאפשר ניתוח מדויק ונקי, ומקטין בצורה משמעותית את הדימום במהלך הניתוח.

 

כאשר מדובר ניתוח באף סתום, לרוב בנוסף לניתוח קילוף הריריות, מבצעים גם ניתוח ליישור מחיצת האף. שהוא ניתוח מאוד בטוח, בו מוציאים את קטע הסחוס שגורם לסטייה, מיישרים אותו ומחזירים אותו למקומו, ובכך יוצרים מחיצת אף ישרה.
לחץ על הסינוסים
כאשר מדובר בכאבי ראש באזור המצח, סביב העיניים ובלחיים, הדבר נגרם עקב הלחץ על הסינוסים.
הסינוסים הינם חללי אוויר בתוך הגולגולת, הם מצופים ברירית שהיא המשכית לרירית האף, לכן הרבה פעמים הם מעורבים במערך התופעות המציקות, זאת כאשר רירית האף היא חולה ואלרגית.
הגורם לכאבי הראש בא בעקבות חסימת מוצא הסינוסים לאף הנוצר כתוצאה מבצקת של הרירית המצפה אותם. הסינוסים מתנקזים לתוך פתח קטן שמצוי בתוך חלל האף.
המצאה חדשה ומהפכנית שינתה את פני הדברים, והוא, פיתוח הסיב האופטי. הסיב הנ"ל מאפשר לרופא להחדירו ולראות כל נקודה בתוך חלל האף, באמצעותו ניתן לטפל באופן מדויק בבעיה.
ואכן, כאשר מדובר באלרגיה, ניתן לקלף את הרירית החולה שבתוך חלל האף, שהיא הגורמת לאף הסתום ולנזלת השקופה.

יום מטפלים בדלקת בסינוסים ע"י ניתוח פשוט תוך כדי שימוש בסיב האופטי.

טכנולוגיה חדשה לטיפול בסינוסים
טכנולוגיה זו מאפשרת למנתח לראות בצורה מדויקת ובהגדלה, את מצב פתח הסינוסים החסום ע"י הרירית, לסלק את הרירית החולה, ולאפשר פתח רחב לניקוז הסינוסים.
מדובר בניתוח קצר יחסית ומאוד בטוח, כמעט ללא סיבוכים. ההתאוששות ממנו קלה, מאידך, השיפור באיכות החיים הוא מאוד משמעותי.

למי מומלץ הניתוח?
הניתוח מומלץ מאוד לאנשים מגיל 15 עד 60 לערך. למבוגרים יותר מומלץ לבצע צריבה בלבד של הרירית, תוך שימוש בגלי רדיו. זוהי פרוצדורה קלה המתבצעת ברמת מרפאה.

 

לסיכום:
כיום, אין סיבה לסבול מתופעות של אף סתום או מסינוסיטיס. אחוז גבוה מהאוכלוסייה שסובל מאלרגיה (כ 20% מהאוכלוסיה) סובל גם מתופעות של אף סתום וכאבי ראש. בטכנולוגיה החדישה שפותחה לאחרונה, ניתן בזמן קצר לבצע ניתוחים קצרים ומדויקים לטיפול בבעיות אלו, ובכך לשפר באופן משמעותי את איכות החיים של הסובלים מהתופעות הללו.

החורף עוד לא התחיל וכבר לקיתי בדלקת גרון. בחורפים קודמים סבלתי כמה פעמים מדלקות גרון. רופא המשפחה בדק והעריך שמדובר במחלה ויראלית, ולכן בתחילה הוא לא רשם אנטיביוטיקה, אבל אחרי שבוע שהמחלה לא עברה – קיבלתי אנטיביוטיקה שבאמת עזרה מייד ותוך זמן קצר המחלה עברה.

השאלה שלי האם לא עדיף מלכתחילה להתחיל עם אנטיביוטיקה במקום לחכות עד שהמחלה תתפתח?

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

דלקות גרון חוזרות נחלקות לדלקות ממקור ויראלי ודלקות שמקורן זיהום חיידקי. התאור של טיפול אנטיביוטי שעוזר מיידית מצביע על מחלה חיידקית. מחלה ויראלית לא מגיבה לשום טיפול ועוברת לבד אחרי 7-10 ימים.
ניתן על ידי בדיקה נכונה של חלל הפה להבדיל בין דלקת ויראלית לחיידקית. בדלקת  גרון  הנגרמת ע"י חיידק ניתן להבחין בתפליט לבן על פני השקדים, שנראה כמו נקודות לבנות מפוזרות.

בדלקת ממקור ויראלי השקדים יכולים להיות אדומים אך הם לא יהיו עם נקודות לבנות מפושטות. בכל מיקרה של דלקת גרון חיידקית יש להתחיל מיד בטיפול אנטיביוטי רצוי טיפול במוקסיפן

שלום ותודה. חזרתי מטיסה לפני כחודשיים ולקח כשבועיים עד שהצלחתי להשתחרר מהרעש ששמעתי באוזן שבלעתי רוק,המצב השתפר מאד אך לא נעלם לגמרי.מאחר ואני אמורה לטוס שוב בקרוב אשמח לדעת מה אוכל לעשות כדי להמנע מהמצב אליו נקלעתי בטיסה האחרונה. בברכה ובתודה.
iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי
יש חסר אוויר בתוך האוזן התיכונה שלך צריך לתת לך טיפול ובדיקת אף אוזן גרון. אני ממליצה לקבוע תור למרפאת אף אוזן גרון כדי לשפר את המצב לפני הטיסה.

שלום,

אני סובלת כבר 4 ימים מאוזן סתומה, יש לציין שאני מצוננת כבר שבועיים לפחות, פניתי לרופא משפחה ואמר שזה סתום בגלל הצינון, נתן תרופה לצינון, אך האוזן לא נפתחת למרות שיש גם זמנים ביום שהאף לא סתום, אשמח לעצה מה לעשות.

iconDoctorRound
תשובת הצוות הרפואי

שלום
בתקופת החורף יש גודש אף בעיקר גודש בצינור בין האף לאוזן.

במרפאת אאג יש הרבה פציינטים שמתלוננים על אוזן או אוזניים סתומות כמו שמרגישים למשל בנסיעה לכיוון ים המלח או בזמן הנחיתה של מטוס.
ברוב המקרים בדיקת האוזניים תקינה ולפעמים יש נוזלים באוזניים למרות שמרגישים אף פתוח.
צריך לפתוח את הצינור כדי לאוורר את האוזניים ע"י תרופות וספריי לאף, או לסגור את האף ולהוציא אוויר דרך אוזניים פעולה שלפעמים קצת תכאב.

למעשה, גם ללא טיפול המצב ישתפר, זה רק לא נעים ומעצבן! אם יש נוזלים באוזניים אפשר לבצע ניקוי עור התוף ע"י לייזר כדי להוציא את הנוזלים ולאוורר את האוזניים.
בברכה
דר פרנסין פרטוש

 

שלום.
אני בן 67, ולפני כ- 4 שנים עברתי ניתוח מעקפים ומאז בולעה מידי יום כדורים . אולי ללא קשר לתיאור למעלה ואולי כן, מזה מספר חודשים התחלתי להריח ולטעות ריחות וטעמים לא נעימים של כנראה עובש ושל בגדים סינטטיים, רוק שמנוני, וליחה בגרון. בעיקר בשעות הערב ובלכתי לישון. לפני כשבועיים היה לי גם גודש באף, ולליחה התלוו סימני דם, קבלתי אנטיביוטיקה והנזלת חלפה, אך הריחות היובש והליחה בגרון מלווים אותי עדיין מידי ערב . האם יש לכם תשובה לתופעה שתיארתי ? תודה מראש.

iconDoctorRound
אוריאל לוינגר

ריחות וטעמים של רקבון וכדו' מחשידים לזיהום שלא נגמר באיזור הלוע והאף. ממליץ לפנות לרופא אא"ג לבדיקה.
יש לקבוע תור לרופא אף אוזן גרון לבדיקה כדי להחליט על הטיפול המיטבי.

בברכה

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

טיפולי פוריות | מרפאת גפן

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא