שלום,
יש לי אבן בכליה עם מתן שתן יש דימום בניגוב הרופא טוען שהדימום מהאבן
אני בת 54 וחצי ללא מחזור 8 שנים לפני שנה עברתי ניתוח להוצאת פוליפ מהרחם הביופסיה יצא תקין פיפל ופאפ לפני שנה תקין כעט אני סובלת מכאבים במותניים שמקרין למפשעה ויש לי כאבים בבטן התחתונה עם דימום במתן שתן וכאבים בשעת מתן שתן הולכת להתפנות המון וגם כשלא מתפנה מרגישה צורך להתפנות בדיקת שתן תקינה כולל תרבית שלילי האם הדימום מהאבן או שחזר לי הפוליפ שוב
תודה רבה
דם בשתן, ושתן דמי, מחייבים בירור.
הבירור כולל בין היתר: CT של דרכי השתן, בדיקות שתן לכללית ותרבית ובדיקת שתן לציטולוגיה וציסטוסקופיה ( הסתכלות ישירה עם סיב אופטי אל תוך כיס השתן).
דימום בניגוב, לאחר מתן שתן, לרב אינו קשור לאבן בכליה. מקורו יכול להיות בבעיה באיזור הנרתיק או השופכה(צינור ההשתנה).
תסמינים של דימום עם כאבים וצורך דחוף ותכוף להתפנות, מקורן עלול להיות מדלקת בדרכי השתן, הניתנת לזיהוי בבדיקת שתן לכללית(איתור תאי דלקת) ותרבית( איתור חיידקים).
שלום,
בני עבר לפני מס' שנים ניתוח בבית החולים אצל ד"ר סיון כיון שהשתן לא יצא בצורה ישירה אלא לכיוון מעלה.
כעת לאחר מס' שנים והוא כעת בגיל 9 הוא סובל הרבה מהרטבות. לטענתו הוא לא מרגיש שום צורך להוציא שתן ולפתע יוצא לו תוך מס' שניות. רציתי לשאול האם יתכן ויש לזה קשר לניתוח ומה ניתן לעשות ?
תודה
חלק מהילדים שסובלים מהרטבת יום מתארים מצב שבו אין להם תחושת דחיפות לפני כן. הרבה פעמים מדובר על ילדים שיש להם נטייה להתאפקות ויש גם מריחות או בריחות צואה. לפעמים לילדים אלו יש גם בעיות קשב במידה ואין בעיה קשה של זרם שתן דק ובלחץ אין קשר לניתוח המיאטוטומיה בעבר
צריך להקפיד על שתיה טובה על פני היממה, השתנה יזומה כל שעתיים ולא על סמך תחושה, מרככי יציאות להשגת יציאה לא קשה מדי יום. במקביל כדאי לשקול לפנות לטיפול רגשי.
שלום,
בתי בת שש וחצי ועדיין מרטיבה בזמן השינה. המצב מבייש אותה מאוד , בעיקר כשאנחנו ישנים מחוץ לבית. אני חוששת שזה גורם לה לחוסר בטחון עצמי . המצב מתסכל מאוד אותה ואותנו ההורים. מה עלינו לעשות ? לאיזה גורמים עלינו לפנות?
במקרים של הרטבה לילית ראשונית ללא תסמינים נוספים מומלץ לטפל לאחר גיל 5 וזאת בשל הבעיה הרגשית שעלולה להתפתח.
כפי שציינה השואלת במידה ורופא הילדים מטפל בבעיות אלו ניתן לפנות אליו לטיפול,ישנם מספר מרפאות המטפלות בבעיית הרטבה לילית – יש לבצע בירור ראשוני מקיף ואז להתאים את הטיפול המומלץ שיכול להיות טיפול בפעמונית או טיפול תרופתי.
בחלק מקופות החולים מציעים שירות זה במסגרת הביטוח המשלים או שנותנים החזר חד פעמי לטיפול שניתן במסגרת מרפאות שאינם שייכות לקופה.
בבית חולים שניידר קיימת מרפאה לטיפול בהרטבה לילית – הטיפול במרפאה זו כרוך בתשלום.
בהצלחה
לפני 3 שנים עברתי ניתוח TURP ועדיין יש לי טיפות שתן קיבלתי תרופה YENTREVE 40 MG לא כל כך עוזר קצת אבקש לקבל ייעוץ מה לעשות או מה התרופה הכי טובה ? תודה.
באם טיפול תרופתי לא עוזר, ניתן להציע טיפול כירורגי ולשם כך צריך להגיע למרפאה האורולוגית לשיחה.
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
א'-ה'
8:00-18:00
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
ב', ה'
8:30-14:00
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים