שלום,
ביתי בת כמעט חמש, עם פרטס דו צידי מזה שנתים. הרופאים מנחים להידרותרפיה ופיזיותרפיה בקביעות. למעשה אנחנו – ההורים – משך שנתיים מרגישים שלא קיבלנו את ההדרכה, ההכנה, הצפי וכו'.
האם יש דברים נוספים שביכולתנו לעשות למען הילדה?
לאחרונה התגברה תופעת הצליעה. לא אמרו לנו מעולם שזה חלק מהמחלה – חשבנו שזה הדבר שמנסים למנוע בכל הטיפולים – אבל כששאלנו את הרופא הוא ענה: את דואגת לקוסמטיקה? ובכן, כן! אין ילד בעולם שרוצה להיות צולע! ואין הורה שלא היה רוצה למנוע את זה! אני אישית סבורה שמרבית האנשים מעדיפים כאבים – כשהם נסבלים – מאשר צליעה!
האם הצליעה עצמה עלולה להישאר?
ושאלה נוספת, לא ממש רפואית – הילדה לשמחתנו לא עומדת בקריטריונים היבשים של זכאות לקצבת ילד נכה, אולם אם היינו מקבלים מהרופא המטפל אישור לכך שהיא זקוקה להשגחה (בשל העובדה שחלק מרכזי בטיפול זו מניעת הילדה מפעילות מזיקה, דבר שדורש עירנות והשגחה באופן קבוע) – אז היינו זכאים לכך, והדבר כמובן לא מיותר, שכן ההוצאות הנלוות למחלה הן רבות ביותר!
פרטס הינה מחלה מיסתורית התוקפת את ראש עצם הירך במפרק הירך . במהלך ממוצע של כשנתיים מרגע הופעתה עובר האזור הפגוע תהליך של 4 שלבים שבסופם יכול מפרק הירך לחזור למצב ותפקוד נורמלים או להישאר עם נזק בדרגות שונות. נזק זה עלול לגרום לצליעה ולכאבים. אם הילדה מאובחנת כבר שנתיים אז קרוב לוודאי שהיא לקראת סוף המחלה.
ברור שצליעה אינה בעיה קוסמטית! השאלה מה ניתן לעשות – לצערי היכולת שלנו הרופאים להתערב ולהשפיע על מהלך המחלה מאד מאד מוגבל. הטיפול כולל מתיחה ולעיתים אף ניתוחים, במקביל לפיזיותרפיה שמטרתה בעיקר לשמר טווחי תנועה ותפקוד. יש עוד הרבה להסביר בנושא ואולי גם יש מקום להתערב טיפולית.
המחלקה האורתופדית במעיני הישועה יכולה להתגאות בשרותיו של דר' שגב איתן – רופא בכיר בבית חולים 'דנה' שבאיכילוב. דר' שגב מנהל ב'מעיני הישועה' מרפאת אורתופדיית ילדים במסגרתה מתבצעים אבחון, מעקב וניתוחים בילדים.
דר' שגב הינו מומחה בקנה מידה בינלאומי בטיפול בפגיעות ומומים בגפיים מסיבות מולדות ונרכשות בילדים. דר' שגב פיתח שיטה ניתוחית לטיפול במצבים מסויימים בפרטס שהתפרסמה במאמרים ובספרי לימוד בכל העולם. אני ממליץ לתאם תור במרפאתו ולקבל הסבר מלא על המחלה והערכה של מצב ביתכם.
סיכום ביקור אצל כל רופא/ה מומחה/ית צריך לכלול אבחנה; תאור מצב והמלצות להמשך טיפול או סיוע הנדרש למטופלת ולמשפחתה- עם סיכום זה ניתן לפנות לביטוח לאומי. לעיתים יש מקום גם לחוות דעת באופן פרטי לגבי זכאות לאחוזי נכות.
רפואה שלמה !
שלום רב
אני שלשה חודשים אחרי לידה, בלידה השמנתי מאוד. מאחרי הלידה יש לי כאבים בברך כל פעם שאני קמה ומתיישבת. כמו"כ יש לכאב בפרי האצבעות כשאני מקפלת אותם.
נבדקתי אצל אורתופד גם עשיתי צילום רנטגן וגם US והכל בסדר.
שאלתי איזה עוד כיוון כדאי לי לבדוק.
תודה
נשמע שכדאי לבדוק גם כיוון ראומטולוגי
שלום,
כבר במשך תקופה יש לי כאבים חדים בירך מאחורה למטה, כאבים לא ברורים שאני לא מצליחה לשייך אותם לשריר תפוס או משהו בסגנון….
לא עשיתי פעילות גופנית נמרצת לאחרונה, מה זה יכול להיות?
תודה
שלום רב,
כאבים בירך אחורית יכולים לנבוע מסיבות שונות כמו: פגיעה שרירית, פגיעה רצועתית, הקרנה מעמוד שדרה, הקרנה ממפרק הירך ועוד.
כדי להגיע לאבחנה וטיפול אפשרי – צריך להשלים תשאול מפורט, בדיקה גופנית ובדיקות נוספות (צילומים/אולטרה סאונד/בדיקות דם) על פי הצורך.
פנה לבדיקה אורתופדית במסגרת מרפאה.
שלום רב,
בעקבות אימון שעשיתי בזמן עומס במפרק נהיה לי קרע חלקי 0.4 מ"מ בסופרה ספינטוס והכאבים חלפו וחזרתי לאימון.
בזמן האחרון חזרו הכאבים מהאימון שפעם אחת באמצע האימון הרגשתי כאב חד בכתף שלא הצלחתי להזיז אותה במשך כמה דקות כאב חד ומאז ממשיך לכאב לי המקום.
איך אני יכולה לשמור שלא יהיה לי נזק ושלא יחמיר ואני עוסקת בספורט ?
תודה
שלום רב,
שאלה מצוינת.
אמנם לא בדקתי אותך בעצמי, אך מה שאת מתארת הוא ככל הנראה תסמונת הצביטה, או תפס בכתף. זה קורה בגלל חוסר איזון של השרירים בכתף ומביא לשפשוף מכאני של הגיד סופרה ספינטוס. השפשוף המתמיד גורם לגיד פצע ותגובה דלקתית מכאיבה. הקרע החלקי הוא ככל הנראה השפשוף או הצביטה עצמה. הכאב נובע מהתגובה הדלקתית.
התיקון לזה הוא תרגול יומיומי של דקות בודדות של פיזיותרפיה נכונה לכתפיים אשר מביאה לאיזון נכון של השרירים.
מי שסובלת מאוד ולא ישנה בלילה יכולה גם לבקש זריקה לכתף אשר מקלה על הכאב אך יש לזכור שאינה פוטרת אותך מפיזיותרפיה.
הדבר הנכון הוא לקבוע תור לפיזיותרפיה ולהתחיל את השיקום, ובמקביל להגיע להיבדק במרפאתנו לוודא שבכך מדובר. למרפאה רצוי להגיע עם הדיסקים של הבדיקות – אולטרסאונד וצילום רנטגן של הכתפיים המדוברות.
מאחל רפואה שלמה ובהצלחה.
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
א'-ה'
8:00-18:00
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
ב', ה'
8:30-14:00
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים