בגיל 35, נבדקתי לצורך בטוח חיים ונמצא ערך גבוה של לחץ דם 170/100. הרופא רשם לי טפול, ואני נוטל שני כדורים כל יום מזה עשר שנים. בכל התקופה ערכי לחץ הדם תקינים, בדרך כלל 130/80 או סביב ערך זה. חברים אומרים לי אפשר להפסיק את הטיפול. הרופא שלי טוען שהפסקת הטיפול מסוכנת. מה לעשות?
לחץ הדם הוא תוצאה של שווי המשקל בין פעילות הלב המזרים דם לכלי הדם והגמישות של דופן כלי הדם המתרחבים עם כל פעימה של הלב וחוזרים ומתכווצים כאשר הלב מתרחב. פעולת שרירי דופן כלי הדם מסייעת להזרים את הדם מכלי הדם הגדולים אל העורקים הקטנים ומשם לרקמות.
ככל שהאדם מתבגר, גמישות כלי הדם פוחתת לכן הן היכולת להתרחב בזמן התכווצות שריר הלב והן היכולת להתכווץ בעת הרפית הלב פוחתות בעוצמתן. התוצאה היא שעם הגיל לחץ הדם הסיסטולי (שהוא הלחץ בעת התכווצות שריר הלב) עולה, ולחץ הדם הדיאסטולי, בעת הרפית הלב, יורד. לכן, אם לאדם בריא בגיל 30 נמדד לחץ דם של 130/80, באותו אדם, בגיל 50 לחץ הדם יהיה 140/70 ובגיל 60 הוא עשוי להיות 150/60. כמובן שקיימת שונות בין האנשים. באנשים שמנים, בהם תפוקת הלב גבוהה לחץ הדם הסיסטולי נוטה לעלות.
המושג יתר לחץ דם הוא שרירותי. אין למעשה גבול חד בין לחץ דם תקין לשאינו תקין. ככל שערכי לחץ הדם הסיסטולי גבוהים יותר כך הסיכון להתפתחות טרשת עורקים ותוצאותיה, התקפי לב ואירועים מוחיים, גבוהים יותר.
לכן כאשר לחץ הדם עולה, יש להורידו לרמות תקינות בתלות בגיל ובמשקל הגוף אך בדרך כלל לסביבות 130 סיסטולי. ברוב המכריע של המטופלים נדרש טיפול לפחות בשתי תרופות ואף יותר על מנת לשמור על ערכים תקינים. אם הטיפול יופסק הרי תוך מספר שבועות או חודשים יחזור לחץ הדם ויעלה.
בדרך כלל, רופא יתחיל בטיפול תרופתי רק לאחר מספר מדידות לאורך תקופת זמן של מספר שבועות. במקרים בודדים, בהם הוחל בטיפול על סמך מדידה בודדת ניתן לנסות ולהפסיק בהדרגה את הטיפול התרופתי אולם, יש להמשיך ולבדוק את לחץ הדם פעם בשבוע על מנת לאתר מוקדם עליה חוזרת אם תקרה ואז לחזור מיד ליטול תרופות.
הסיכון שבהפסקת הטיפול היא בעקר בכך שלאחר הפסקת נטילת התרופות האנשים חדלים למדוד את לחץ הדם, ואז מתעוררים כעבור שנה או שנים לאחר שאירע התקף לב או אירוע מוחי שהיה בהחלט בר מניעה אילו הטיפול נמשך.
שלום רב
רציתי לשאול בקשר לורידים ודליות בהריון שני.
המליצו לי על טיפות טבעיות של חברת מאדר נייצר,
האם אתם מכירים? והאם זה מומלץ.
תודה רבה.
לורידים אנו ממליצים על גרביים אלסטיות במהלך ההריון ופעילות גופנית בהתאם למצב הבריאותי. הכל כמובן בהתאם להנחיות של רופא הנשים המטפל.
בברכה
שלום וברכה,
אני בהריון שישי, חודש שמיני
יש לי ורידים לאורך הרגליים ובמפשעה, חלקם בולטים
מאתמול, אני מרגישה במיקום מסויים ברגל (קצת מעל וריד בולט) זרם חם ברגל.
ההרגשה היא למספר שניות ונעלם.
מה יכול להיות? האם דורש בדיקה מידית ואם כן אצל מי?
(מציינת שחוץ מרופאת נשים שראתה את הורידים מידי פעם, לא בדקתי את הנושא במרפאת כלי דם, וכן לוקחת כדורים טבעיים בשם ליקולייף)
תודה רבה
שרה
שלום רב,
אם ישנה תחושה שונה באיזור מומלץ לעשות דופלר וללכת להיבדק אצל רופא כלי דם.
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
א'-ה'
8:00-18:00
*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה
ב', ה'
8:30-14:00
נגישות
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים