פגייה - שאלות נפוצות

משך הריון תקין הוא בין 37-42 שבועות. רוב הלידות הרגילות מתרחשות במהלך השבועות 38-40 להריון. כ- 10% מהלידות מתרחשות לפני השבוע ה-37. כאשר מתרחשת לידה מוקדמת לפני שבוע 37, נולד פג (Preterm) שכל מערכות גופו קיימות אך הן אינן בשלות, משקל גופו נמוך ולכן הוא רגיש יותר למחלות ומצבים בריאותיים הקשורים בחוסר בשלותו. הפגייה נועדה לספק תנאים אופטימלים להתפתחות תקינה של הפג מחוץ לרחם אמו ונותנת מענה וטיפול רפואי ומקצועי במצבים רפואיים האופייניים לפגים וילודים.

רוב הסיבות להתפתחות צירים מוקדמים ולידת פג אינן ידועות. בחלק מהמקרים, יציאה מוקדמת של העובר אל מחוץ לרחם מעידה על תנאים בלתי מספקים להמשך התפתחותו וגדילתו בסביבה התוך רחמית. ישנן סיבות ידועות שיכולות לגרום ללידה מוקדמת כגון: הריונות מרובי עוברים (תאומים ושלישיות), התפתחות של זיהום תוך רחמי, פקיעה מוקדמת של קרומי השליה, בעיות אנטומיות של הרחם, אי ספיקת צוואר הרחם, דימום פתאומי והיפרדות שליה, רעלת הריון ויתר לחץ דם, ריבוי מי שפיר, מומים אצל העובר, מחלות רקע ושימוש כרוני באלכוהול, סמים או תרופות. במקרה של לידת פג אנו ממליצים ליולדת להיבדק ע"י רופא נשים כ-6 שבועות לאחר הלידה, כדי שינסה לאתר את הסיבה ללידה המוקדמת.

ביחידת טיפול נמרץ בפג וביילוד שבמרכז הרפואי "מעיני הישועה" יש הקפדה על תאורה מינימאלית והתערבויות המותאמות לצרכי הפג. אנו מעודדים ביקורי הורים ככל האפשר, ליטוף, דיבור שקט והחזקה בידיים, קנגורו (מגע עור לעור) – התערבויות אלו הוכחו כמשפרות את התפתחות הפג.

במרכז הרפואי "מעיני הישועה" מקפידים מאוד על תהליך זיהוי היילוד והתאמתו לשם אמו. בחדר הלידה מוצמדים לתינוק 2 צמידי זיהוי ביד וברגל הנושאים את שם היולדת, מספר תעודת הזהות של היילוד ומס' סידורי בעל 5 ספרות הבלעדי לאם ולתינוק. צמיד זיהוי נוסף מוצמד ליד האם וצמיד ליד האב. חשוב ביותר! אין להסיר את צמיד הזיהוי שהוצמד ליד האם במהלך האשפוז. אין להעביר את צמיד הזיהוי לאדם אחר כולל בן משפחה קרוב. אם נפל או אבד הצמיד לאחד ההורים יש להודיע על כך מיידית לאחות, והיא תדאג לצמיד זיהוי חדש. בן זוג שאינו מעוניין לענוד צמיד זיהוי יזוהה בכניסה למחלקה באמצעות תעודת זהות. שמירה על נהלים אלה חיונית כדי לאפשר זיהוי תקין של היילוד והוריו.

אנו מקפידים במיוחד על מניעת זיהומים בכדי לשמור על שלומם ובריאותם של התינוקות. בכניסה למחלקה מקבל כל מבקר חלוק אישי חד פעמי, בתום הביקור יש להשליכו לפח הייעודי. רחיצת הידיים ולבישת חלוק חיוניים בכל ביקור. לאחר רחיצה וייבוש הידיים יש לחטא אותם ב"ספטול" (נוזל כחול) שיתנדף תוך מספר דקות. במידה ולהורים ישנו ילד נוסף במחלקה, יש לחטא ידיים ב"ספטול" בין ילד לילד. 

חולים הסובלים מנזלת, מחלת חום ושלשול או כל מחלה חריפה, חייבים ליידע את צוות הפגייה ומתבקשים להימנע מכניסה למחלקה. 

אנו מאמינים כי שיתוף ההורים בטיפול בפג משפר את איכות חייו בהווה ובעתיד.

  •  הרופא המטפל מעדכן את ההורים מדי יום בכל המידע אודות התינוק, הפעולות שבוצעו ואלה שאמורות להיעשות.
  • האחות פוגשת את ההורים במועדים שנקבעים מראש ונותנת להם תמיכה ומענה לשאלות שונות.
  •  כדי להקל על העומס הרגשי ועל מצבי דחק שעלולים להיווצר בתא המשפחתי עקב לידת פג, אנו מקיימים קבוצות תמיכה לאימהות הפגים.
פגייה - שאלות נפוצות

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

א'-ה'

שעות פעילות

8:00-18:00

פגייה - שאלות נפוצות

*יש לקבוע תור לפני הגעה למרפאה

ימי פעילות

ב', ה'

שעות פעילות

8:30-14:00

חיפוש מחלקה או רופא